ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Συνένοχοι στο φόνο των παιδιών της Υεμένης......

ΤΡΙΤΗ 28-11-2017


Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου υφίσταται μια φονική επίθεση από το εξωτερικό. Νυχθημερόν βομβαρδίζεται και ο πληθυσμός της λιμοκτονεί εξαιτίας του αποκλεισμού. 
Η Υεμένη έχει 27 εκατομμύρια κατοίκους. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 10 εκατομμύρια από αυτούς έχουν ανάγκη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας, 7 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λιμού, ένα εκατομμύριο βρίσκονται στο έλεος επιδημίας χολέρας. 


Επίσης, η έλλειψη καυσίμων παραλύει τις μεταφορές, τη λειτουργία των δικτύων πόσιμου νερού, και των δικτύων αποχέτευσης καθώς και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει ακόμα και σχολεία, νοσοκομεία, τεμένη, τα πάντα, επιδιώκοντας όχι μόνο να κάμψει το ηθικό του λαού της Υεμένης αλλά και να επιφέρει την ολική καταστροφή των υποδομών της χώρας. 

Η συνδυασμένη δράση των αεροπορικών επιδρομών και του αποκλεισμού (από αέρα και θάλασσα) στοχεύει να γονατίσει ολόκληρο τον πληθυσμό. Και γιατί όλα αυτά; Γιατί το επαναστατικό κίνημα «Ansarullah» των Χούτις  οδήγησε τον προσκείμενο στη Σαουδική Αραβία πρόεδρο Μανσούρ Χάντι σε παραίτηση. 

Αλλά ποιοι είναι οι Χούτις; 
Είναι σύμμαχοι της λιβανικής Χεζμπολάχ, υποστηρίζουν αδιαπραγμάτευτα τους Παλαιστίνιους, υποστηρίζουν τη Συρία ως κυρίαρχο κράτος, αλλά κυρίως ανήκουν στην κοινότητα των σιιτών "Zaydite", στο κίνημα "Ansarullah", που θεωρείται φιλικό προς την Τεχεράνη.

Η  νικηφόρα εξέγερση στην Υεμένη θεωρείται ως μία σκανδαλώδης ανωμαλία, το ανάλογο της Βενεζουέλας στην αραβική χερσόνησο. Κι αυτό θεωρείται «έγκλημα»…  που πρέπει να τιμωρηθεί. Η επέμβαση είναι τρομερή, αλλά και η αντίσταση του λαού της Υεμένης ηρωική.

Ωστόσο, η Σαουδική προπαγάνδα επικαλείται τη… διεθνή νομιμότητα. Οι σαουδάραβες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους αποφάσισαν να παρέμβουν. 

Έτσι, έλαβαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το ψήφισμα 2216 της 14ης Απριλίου 2015 που καταδίκαζε την κατάληψη της εξουσίας από τους Χούτις και επιβεβαίωνε τη νομιμότητα του φιλο-σαουδάραβα προέδρου Χάντι.

Αυτή η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών προσέφερε νομική κάλυψη που επέτρεψε στο Ριάντ να χτυπάει ασταμάτητα την Υεμένη προκειμένου να καταπνίξει την εξέγερση. Η διαστρέβλωση έτσι του διεθνούς δικαίου επιτρέπει στην πλουσιότερη αραβική χώρα να συνθλίψει τη φτωχότερη αραβική χώρα με τις βόμβες.

 Δυτικά πολεμικά συμμετέχουν στον αποκλεισμό των θαλάσσιων οδών της Υεμένης. 

Ο αποκλεισμός της θάλασσας που πλήττει τον πληθυσμό της Υεμένης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται για τη σφαγή του λαού της Υεμένης είναι δυτικά. 
Η ιστορία θα θυμάται ότι η Ολλανδία, ο Μακρόν (ίσως και η Ελλάδα) σκότωσαν τα παιδιά της Υεμένης.

Επί δύο χρόνια, το Ριάντ έχει διαπράξει ένα μαζικό έγκλημα, στο οποίο οι δυτικοί είναι συνεργοί.

Το 2011, οι δυτικοί κατέστρεψαν τη Λιβύη στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Το 2017, συμμετέχουν στην καταστροφή της Υεμένης στο όνομα της αύξησης του κύκλου εργασιών. 

Τα αντικειμενικά δυτικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν εκκωφαντικά, η Δύση «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας σωρός κοπριάς.


ΠΗΓΗ. artinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου