ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρώην ΔΕΚΟ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα συνταξιούχου

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-9-2017


                                                                          
                                                                                    Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2017

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Συνεχίζοντας η κυβέρνηση την αντεργατική, αντισυνταξιουχική της πολιτική, στην κατεύθυνση των εντολών της Ε.Ε., του ΣΕΒ και του Τραπεζικού κεφαλαίου, προχώρησε ένα βήμα ακόμη στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με αιχμή του δόρατος την Επικουρική Σύνταξή μας. 

Μετά τη διάλυση του ΕΤΕΑΕΠ, του ΤΕΑΠΕΤΕ και του ΤΑΠΙΛΤΑΤ πήρε σειρά ο ΛΕΠΕΤΕ, υλοποιώντας έτσι το όραμα του Πρωθυπουργού για τη «δίκαιη ανάπτυξή» τους. 
  Την αναγγελία και υλοποίηση του θανάτου του ΛΕΠΕΤΕ, ενός ταμείου που λειτουργεί από το 1949 με ευθύνη και διαχείριση της ΕΤΕ, ανέλαβε η Διοίκηση της ΕΤΕ, όπου στις 24/7 πραγματοποίησε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στη ΣΣΕΤΕ και στη συνέχεια με τη διαχειριστική επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ, στους οποίους και ανήγγειλε τη μονομερή και αυθαίρετη απόφαση-τελεσίγραφο της Διοίκησής του για διακοπή της χρηματοδότησης του ταμείου. 

Δικαιολογίες γι’ αυτό η προσπάθεια «εξυγίανσης» της ΕΤΕ, ο έλεγχός της από τους ξένους, ο ελλειμματικός λογαριασμός του ταμείου. 

Έχουμε πείρα όμως πια και καταλαβαίνουμε την διαχρονική και σταθερή επιδίωξή τους να απαλλαγεί κεφάλαιο και τραπεζικοί όμιλοι από την ευθύνη τους για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές όπως η υγεία και η πρόνοια, από τα «βαρίδια» δηλαδή που «απειλούν» την κερδοφορία τους. 
Άλλωστε η κοινωνική ασφάλιση ξηλώνεται εδώ και δεκαετίες. 

Για παράδειγμα, το 2008 όταν η Διοίκηση Αράπογλου επιχείρησε να κάνει τα ίδια με την επικουρική σύνταξη, ούτε σε κρίση και επιτροπεία βρισκόμασταν ούτε μνημόνια και Τ.Χ.Σ είχαμε.  

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών τόσο του ΣΥΕΤΕ όσο και του ΣΣΕΤΕ για τις εξελίξεις αυτές. 

Η συμμετοχή τους στο διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνικής ασφάλισης κάνει το ΛΕΠΕΤΕ να φαντάζει ως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου που δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να αισιοδοξούμε. 

Γιατί είναι αυτοί που ουσιαστικά συμφώνησαν με τις εθελούσιες εξόδους, υπέγραφαν τους κανονισμούς BONUS που στερούσαν τα ταμεία από έσοδα και υπέγραψαν μειώσεις αποδοχών με αποτέλεσμα την απώλεια εισφορών προς τα ασφαλιστικά μας ταμεία. 

Δεν έκαναν τίποτα για την οργάνωση  της αντίδρασης των εργαζομένων στην ΕΤΕ για να απαντηθούν οι προσπάθειες της Διοίκησης να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις. Έτσι χιλιάδες εργαζόμενοι στην τράπεζα βρίσκονται εκτός κανονισμού εργασίας αλλά και των οικείων ασφαλιστικών ταμείων. 

   Είναι αυτοί που οδήγησαν τα αποθεματικά μας στην πλήρη απαξίωση μέσω του χρηματιστηριακού τζόγου που προσυπέγραψαν μια σειρά από αντιασφαλιστικούς νόμους, όπως τον νόμο ΡΕΠΠΑ που έστειλε την κύρια σύνταξη στο ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) ενώ δεν αντέδρασαν όταν η Διοίκηση της ΕΤΕ εκμεταλλευόμενη τον νόμο Πετραλιά  οδήγησε την επικουρική σύνταξη των νέων συνάδελφων από 1/1/2005 στο ΙΚΑ  ΕΤΕΑΜ, όπου η εργοδοτική εισφορά της τράπεζας έγινε 3,5% από 9%. 

    Οι ίδιοι είναι που συμφώνησαν στο PSI και στο κούρεμα του ΕΦΑΠΑΞ στα πλαίσια ενός “ρεαλισμού” που υπηρετεί τα εργοδοτικά και μόνο συμφέροντα. Συμφώνησαν ακόμη στην τοποθέτηση των αποθεματικών του ΛΕΠΕΤΕ όπως και του ΤΥΠΕΤ σε μετοχές και άλλα τοξικά προϊόντα συμφερόντων της ΕΤΕ με αποτέλεσμα την απομείωσή τους. 
Είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν στη λήψη δανείου από τη EUROBANK!!!!! για τη συμμετοχή του ΛΕΠΕΤΕ στην ανακεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ. 

Και είναι αυτή η μία και μοναδική αλήθεια τόσο για το ΛΕΠΕΤΕ, όσο και γενικότερα για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και μας ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε με το παραπάνω για τη σύνταξή μας.

    Δεν έχουμε καμμία ευθύνη για τα ελλείμματα των ταμείων. Οι ευθύνες βαρύνουν τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε  ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, ΣΥΕΤΕ, ΣΣΕΤΕ που υπηρετούν τις επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα της Ε.Ε. Είναι αυτές που οδηγούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα στον Καιάδα. 

                                           ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ:


- ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.

- ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ  ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ.
- ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ.
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ.
- ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΥ.
- ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
- ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.
- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ 2010 ΕΠΙΠΕΔΑ.
- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ.
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
-
   
    Ο  Σύλλογός μας μαζί με το Σωματείο εργαζομένων χρηματοπιστωτικών και συναφών επαγγελμάτων   ζήτησε συνάντηση τη Δευτέρα 18/9/2017  με τον Υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων  κο Πετρόπουλο  για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ. 

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση της 21/9  ημέρα Πέμπτη και ώρα 11πμ έξω από το Κεντρικό κατάστημα, για να μη περάσουν άλλη μια φορά τα σχέδια της ΕΤΕ. . Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας 10,30πμ στην ΑΘΗΝΑΣ μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.


Συνάδελφοι,


     Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρώην ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ και να συμμετάσχετε όλοι στην κινητοποίηση της 3/10 και ώρα 10πμ στην πλ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ) που οργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η ΟΣΙΚΑ (Ομοσπονδία συντ/χων ΙΚΑ), με αφορμή  την παγκόσμια ημέρα συνταξιούχου, ενάντια στην παραπέρα μείωση των κύριων συντάξεών μας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ από το 2018 με τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων.


Προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες που σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζονται με αυτές των εργοδοτών, ΕΕ, κυβέρνησης και παλεύουμε για την ικανοποίησή τους.

                                            

                                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου