ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ανοικτή επιστολή Θανάση Λεβέντη σε πολιτική ηγεσία,Διοίκηση ΟΣΕ και συναδέλφους

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-8-2017


 


Η επιστολή του συναδέλφου Θανάση Λεβέντη,εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ και μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ.



 
Στις 4 Αυγούστου 2017 κοινοποιήθηκαν αποφάσεις που υπογράφει ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ, που παύουν και μεταθέτουν σειρά ανώτατων και ανώτερων στελεχών που υπηρετούν
 σε κρίσιμες θέσεις τις ιεραρχίας του Οργανισμού, κατά παράβαση του νομικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τον ΟΣΕ.


Με την υπογραφή των αποφάσεων αυτών ο Δ/νων.Σύμβουλος θεωρώντας ότι έπραξε το “καθήκον” του απέναντι στον Οργανισμό που έχει την ευθύνη Διοίκησης του, έφυγε για τις καλοκαιρινές διακοπές του. 
 
Για να μην υπάρξει όμως κενό Διοίκησης, λόγω της απουσίας  με κανονική άδεια !!!!! και του εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. που είναι εξουσιοδοτημένο να τον αντικαθιστά, εξέδωσε την υπ.αρ.πρωτ. 3113878/3/08/2017 εγκύκλιο που ορίζει αντικαταστάτη του τον εκτελούντα  χρέη Γενικό Διευθυντή!!!!!
 
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αναφορά μου στον τρόπο αντικατάστασης έχει να κάνει με την αντίληψη και την οπτική που έχει ο Δ/νων Σύμβουλος  για την διαχείριση κρατικών θέσεων υψηλής ευθύνης.( Είμαι το αφεντικό και ότι θέλω κάνω)  
 
Βέβαια ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις  του. Θα περίμενε βέβαια κανείς το αυτονόητο σε έναν Οργανισμό που οι εργαζόμενοι του μετά το 2011 έχουν υποστεί την βαρβαρότητα των μνημονίων, ο Δ/νων .
 
Σύμβουλος όταν παίρνει αποφάσεις που αφορούν την λειτουργία του να παραμείνει στη θέση του για να υπερασπιστεί τις επιλογές του, σωστές ή λάθος.  
Δυστυχώς άλλοι καιροί αλλά ήθη…..
 
Ομολογώ  πως η πράξη και η στάση  αυτή του Δ/νοντα Συμβούλου το πρώτο που μου έφερε στην σκέψη  είναι το απόφθεγμα ενός παλιού σημαντικού για μένα πολιτικού, του ‘’Γέρου της Δημοκρατίας’’ Γεωργίου Παπανδρέου που είχε πει για το στρατηγό Γ.Γρίβα .´´εδοξάσθη  κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος ´´ 
 
Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα του Δ/νοντα .Συμβούλου να επιλέγει με το νόμιμο τρόπο τους συνεργάτες του και να κριθεί από τα αποτελέσματα των πράξεων του.
 
Σε έναν Οργανισμό όμως Δημοσίου συμφέροντος όπως είναι ο ΟΣΕ υπάρχουν κανόνες στην λειτουργία του θεσπισμένοι από την Πολιτεία. Οι κανόνες αυτοί εξασφαλίζουν τη Διαφάνεια την Ισονομία  και αποτρέπουν φαινόμενα  αδιαφάνειας και κατάχρησης του Διευθυντικού Δικαιώματος που κατά τη γνώμη μου εμπεριέχουν οι πρόσφατες αποφάσεις του Δ/νοντα Συμβούλου.
 
Καλώ δημόσια τον Δ/νοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ να ανακαλέσει αυτές τις αποφάσεις και να ζητήσει ΑΜΕΣΑ την σύγκληση του Δ.Σ. του ΟΣΕ που είναι το μοναδικό νομικά και καταστατικά αρμόδιο όργανο για την προκήρυξη, επιλογή και παύση θέσεων των ανωτάτων στελεχών. 
 
Στο Διοικητικό Συμβούλιο να ενημερώσει τα μέλη του για την αναγκαιότητα των αλλαγών στα ανώτατα και ανώτερα  στελέχη του Οργανισμού και με  ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ εισήγηση του να ζητήσει να ληφθούν αποφάσεις. 
 
Άλλωστε όταν ο ίδιος ο Δ/νων Σύμβουλος κατά καιρούς επικαλείται ότι οι περισσότερες απόφασεις του Δ.Σ. είναι ομόφωνες, πέραν από την νομική και καταστατική του υποχρέωση  πρέπει και στην πράξη να δείξει ότι σέβεται και υπολογίζει το ΔΣ.
 
Η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα τώρα που το Δ.Σ. του Οργανισμού αφού ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νέο Οργανόγραμμα  πριν αυτό εφαρμοστεί με την προβλεπόμενη διαδικασία προκήρυξης  θέσεων,  η ´´ΒΙΑΣΎΝΗ ´´ για την παύση ,αντικατάσταση ,μετάθεση, ανώτερων και ανωτάτων στελεχών  ΕΠΙΕΙΚΩΣ μόνο προβληματισμό προκαλεί.
 
ΚΑΛΩ την πολιτική ηγεσία του Υ.Μ.Ε. να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία και την νομιμότητα στον ΟΣΕ,διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνη για ότι γίνεται στον Οργανισμό.
 
Ο σιδηρόδρομος αυτή τη δύσκολη για την χώρα μας περίοδο, χρειάζεται την αξιοποίηση όλου του έμψυχου δυναμικού του στη συλλογική προσπάθεια μας για Δημόσιο - Σύγχρονο - Ασφαλή - Ανοιχτό σιδηρόδρομο που θα τον υπηρετούν επαγγελματίες σιδηροδρομικοί με εμπειρία  και θα συμβάλει θετικά στην ανάταξη της Εθνικής μας Οικονομίας.

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
 ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΟΣΕ
 (εκπρόσωπος εργαζομένων)

ΠΡΟΣ. 1) Υ.ΥΠΟ.ΜΕ. κ. Σπίρτζη Χρήστο 
            2) Υφυπουργό Μεταφορών κ.Μαυραγάνης Νικόλαο
            3) Γ.Γ. Μεταφορών κ. Βούρδα Θάνο
            4) Πρόεδρο ΔΣ ΟΣΕ 
            5) Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ
            6) Μέλη ΔΣ ΟΣΕ
            7) Γραμματεία  Διοικητικού Συνβουλίου
            8) ΠΟΣ
            9) Συναδέλφους σιδηροδρομικούς 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου