Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Φυσικές πισίνες!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 5-7-2017
Νερά που μοιάζουν σαν να είναι ψεύτικα.

Οι φυσικές πισίνες που δημιουργήθηκαν τυχαία, στα βάθη των αιώνων, είναι χωρίς αμφιβολία προορισμός για λίγους και τολμηρούς.


 Θερμές πηγές του Παμούκαλε, ΤουρκίαΈνα λευκό τοπίο, αλλά όχι εξαιτίας του χιονιού. 
Το Παμούκαλε «ντύθηκε» στα λευκά εξαιτίας της μακροχρόνιας εναπόθεσης των ασβεστούχων αλάτων που περιέχονται στις θερμές ιαματικές πηγές της περιοχής.

Το Παμούκαλε αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό στον κόσμο φυσικό αξιοθέατο, που συγκαταλέγεται στις πιο χαρακτηριστικές καρτ ποστάλ της γειτονικής Τουρκίας, ενώ θεωρείται ένα απ' τα αρχαιότερα σπα της ανθρωπότητας. Μαγεμένο Ποτάμι, ΦιλιππίνεςΜε τη πρώτη ματιά τα νερά του Μαγεμένου Ποταμιού στο Χινατουάν των Φιλιππίνων μοιάζουν σαν να είναι ψεύτικα. Σαν κάποιος να τα έχει ζωγραφίσει. 
Και όμως είναι αληθινά! Σπήλαιο της Ποίησης, ΙταλίαΗ «φυσική πισίνα» της Ιταλίας αποτελείται από ένα υποβρύχιο συγκρότημα, το οποίο ενώνει τις δυο κοιλότητες Poesia Piccola και Poesia Grande. 
Έχει δυο εισόδους, μια από τη θάλασσα στη βάση του βράχου και μια από τη στεριά. Σύμφωνα μ' ένα μύθο, μια μούσα κάποτε έκανε μπάνιο της εκεί και έμεινε γνωστό ως το Σπήλαιο της Ποίησης. Blue Lagoon Spa, ΙσλανδίαΠρόκειται στην ουσία για ένα καταπληκτικό γεωθερμικό spa που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο και βρίσκεται στην Ισλανδία, 13χλμ από το αεροδρόμιο Keflavik και 39χλμ από το Ρέικιαβικ. 
 Είναι το μόνο σημείο στον κόσμο, όπου μια βαθιά κορυφογραμμή φτάνει στην ακτογραμμή. Νησιά Γκαλάπαγκος, ΙσημερινόςΗ λιμνοθάλασσα Λας Γκριέτας είναι ένα φυσικό διαμάντι με βαθυγάλανα νερά που εδώ και χρόνια προσελκύει όσους πραγματικά αγαπούν τις εξτρίμ δραστηριότητες. Γκιόλα, ΘάσοςΗ Γκιόλα είναι μια μαγευτική φυσική πισίνα, που σχηματίστηκε μέσα στα βράχια δίπλα από την ακροθαλλασιά. 
Κάθε κύμα της θάλασσας ανανεώνει σιγά σιγά το κρυστάλλινο νερό της φυσικής πισίνας. 
Μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να κάνετε βουτιές από τα «σκαλοπάτια» που σχηματίζουν τα βράχια, και να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια που βρίσκονται τριγύρω.ΠΗΓΗ. seleo