ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Gregg Allman - Έφυγε ένας ακόμη αυθεντικός ρόκερ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28-5-2017




Στα 69 του χρόνια πέθανε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης της ροκ μουσικής. 



Ο Gregg Allman, τραγουδιστής και συνθέτης της αυθεντικής ροκ μπάντας THE ALLMAN BROTHERS, συνθέτη κομματιών όπως τα "Midnight rider", "Melissa" και πολλών άλλων. 

Η Gregg Allman, ήταν 69 ετών, είχε διαγνωσθεί με ηπατίτιδα C το 1999 και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος το 2010. O αδερφός του και συνιδρυτής του γκρουπ, Duane Allman, είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα με τη μηχανή του, το 1971... ενώ ο ντράμερ Butch Trucks, άλλο ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, πέθανε στις 24 Ιανουαρίου σε ηλικία 60 ετών. 

"Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Gregg Allman, ιδρυτικό μέλος της The Allman Brothers Band, απεβίωσε γαλήνια στο σπίτι του, στη Σαβάνα της Τζόρτζια" ανέφερε η ανακοίνωση του θανάτου στην επίσημη σελίδα του. 

Στην ακμή του, το συγκρότημα κυκλοφόρησε δίσκους που θεωρούνται από τους καλύτερους στην ιστορία της ροκ. 

Ο Gregg ήταν ο βασικός τραγουδιστής, κιμπορντίστας και συνθέτης του συγκροτήματος. Μεταξύ άλλων έγραψε τα τραγούδια Whipping Post, It's Not My Cross to Bear, Midnight Rider, Ain't Wastin' Time No More και Melissa, ενώ άλλα ήταν διασκευές παλαιότερων μπλουζ, όπως τα One Way Out και Statesboro Blues. 

Ο Gregg Allman είχε παντρευτεί έξι φορές και απέκτησε πέντε παιδιά.


BINTEO.

                                                    Allman Brothers Band - Ramblin' Man 


                                                         Allman Brothers Band - Pegasus




τα 69 του χρόνια πέθανε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης της ροκ μουσικής. Ο Gregg Allman, τραγουδιστής και συνθέτης της αυθεντικής ροκ μπάντας THE ALLMAN BROTHERS, συνθέτη κομματιών όπως τα "Midnight rider", "Melissa" και πολλών άλλων. Η Gregg Allman, ήταν 69 ετών, είχε διαγνωσθεί με ηπατίτιδα C το 1999 και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος το 2010. O αδερφός του και συνιδρυτής του γκρουπ, Duane Allman, είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα με τη μηχανή του, το 1971... ενώ ο ντράμερ Butch Trucks, άλλο ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, πέθανε στις 24 Ιανουαρίου σε ηλικία 60 ετών. "Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Gregg Allman, ιδρυτικό μέλος της The Allman Brothers Band, απεβίωσε γαλήνια στο σπίτι του, στη Σαβάνα της Τζόρτζια" ανέφερε η ανακοίνωση του θανάτου στην επίσημη σελίδα του. Στην ακμή του, το συγκρότημα κυκλοφόρησε δίσκους που θεωρούνται από τους καλύτερους στην ιστορία της ροκ. Ο Gregg ήταν ο βασικός τραγουδιστής, κιμπορντίστας και συνθέτης του συγκροτήματος. Μεταξύ άλλων έγραψε τα τραγούδια Whipping Post, It's Not My Cross to Bear, Midnight Rider, Ain't Wastin' Time No More και Melissa, ενώ άλλα ήταν διασκευές παλαιότερων μπλουζ, όπως τα One Way Out και Statesboro Blues. Ο Gregg Allman είχε παντρευτεί έξι φορές και απέκτησε πέντε παιδιά.
Πηγή: www.musicpaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου