ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μια (ακόμη) χαμένη ευκαιρία..........

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-3-2017


 



Του ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ






Όλα ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 1979, με την επαγγελματοποίηση του δημοφιλέστερου των αθλημάτων, του ποδοσφαίρου, κάτω από την αφόρητη πίεση του τότε κεφαλαίου. 
Και βέβαια, όπως ήταν επόμενο, μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε… 

Που πας βρε άνθρωπε ξυπόλυτος στα αγκάθια;

Αυτή η χώρα δεν είχε και εξακολουθεί να μην έχει ποδόσφαιρο. Αυτή η χώρα δεν είχε και εξακολουθεί να μην έχει αθλητική παιδεία, αφού δεν έβαλε ποτέ τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στο σχολείο. 

Αυτή λοιπόν η πανέμορφη χώρα απέκτησε επαγγελματικό ποδόσφαιρο…

Και το ερώτημα είναι: αυτός ο ανήμπορος, εξαθλιωμένος, ελληνικός λαός, συνεχώς προδομένος από όλα τα αστικά κόμματα, έχει καμία υποχρέωση να χρηματοδοτεί τις ιδιωτικές ποδοσφαιρικές εταιρείες (ΠΑΕ) των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Σαββίδης κ. ά. ; 

Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος Περιφερειάρχης Αττικής, Σγούρος, «προίκισε» τους Μελισσανίδη, Αλαφούζο με 30 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των γηπέδων των εταιρειών τους. 
Τον Κόκκαλη και την εταιρεία του, τους είχαν «προικίσει» οι προηγούμενοι.

 Και όλα αυτά την ώρα που που 3,5 εκατομμύρια συμπατριώτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, πολλοί απ΄ αυτούς σε συνθήκες πλήρους ένδειας, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αντιπολίτευση ότι, κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει…

Το τι έγινε στη συνέχεια από τη νέα Περιφερειάρχη, Δούρου, και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε όλους μας γνωστό. 

Όταν το κράτος πουλάει, ή μάλλον χαρίζει, τον ΟΠΑΠ με τις ευλογίες όλων των αστικών κομμάτων σε κάποιον ο οποίος έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα τον χρηματοδοτεί με 20 εκατομ. Ευρώ, τότε καλά κάνουν οι ορδές των των δήθεν «αγανακτισμένων» οπαδών, ότι κάνουν στο Δήμο Φιλαδέλφειας.

Όσο για το ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κρίμα, γιατί ήταν μοναδική ευκαιρία, ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό αθλητικό σωματείο, να εκπληρώσει το σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την άθληση της νεολαίας και τη γνωριμία της με όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα, σε συνεργασία με τον Δήμο. 

Εάν η Δούρου σέβεται πραγματικά τον εαυτό της, και τη θέση της, θα έπρεπε προς αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί. 

Θα είναι έγκλημα αθλητικό και πολιτιστικό η κατασκευή ιδιωτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου, επιχείρηση η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό, αφού το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν παράγει Αθλητισμό, κάτι που πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε. 



ΠΗΓΗ. imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου