ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δύο… χριστουγεννιάτικα παραμύθια στην Ελλάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-11-2016


Ενα μήνα σχεδόν πριν από τη δύση της χρονιάς, το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει να κινεί τους ταξιδιώτες προς αναζήτηση προορισμών προκειμένου να εκδράμουν. Αναμφισβήτητα, τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους για να επισκέπτεται κανείς νέους τόπους.

Της Ξένιας Στούκα 
 
Αν αναζητάτε μέρη για να αποδράσετε εντός της χώρας, τότε κρατήστε σημειώσεις από τα δύο πιο παραμυθένια σκηνικά της Ελλάδας. 

Στα Τρίκαλα μόλις χθες ξεκίνησε να λειτουργεί ο Μύλος των Ξωτικών και στη Δράμα σε λίγες ημέρες ζωντανεύει η Ονειρούπολη.

ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΑ

Το 2011 ο πιο γενναιόδωρος άγιος, ο Αϊ-Βασίλης, μεταμόρφωσε το Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας με ελεύθερη είσοδο. 

Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει σήμερα επίσημα τις πόρτες του και περιμένει μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στις μαγικές διαδρομές του έως τις 7 Ιανουαρίου. 

Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και προετοιμάζονται για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μια νέα ιστορία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε αλλοτινές εποχές.

milos-ksotikon-1300

Πώς είναι, άραγε, οι πειρατές; Αγριοι και τρομακτικοί ή μήπως φιλικοί και ευχάριστοι; Υστερα από μήνες ταξιδιών, περνώντας τρικυμίες και πολλές δυσκολίες, παρέα με παπαγάλους και μαϊμούδες, φθάνουν στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. 

Ο Μύλος των Ξωτικών μεταμορφώνεται σε καράβι και προσκαλεί όλους, ντόπιους και επισκέπτες, στο κατάστρωμα για αναζητήσουν το θησαυρό. «Ρεσάλτο στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!», φωνάζουν οι διοργανωτές του Μύλου των Ξωτικών, όπου σήμερα θα υποδεχθούν τη Μαλού, η οποία με την ποπ φωνή της θα δώσει το εναρκτήριο σύνθημα για την 6η χρονιά που τα Τρίκαλα θα μοιράσουν χαμόγελα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

 Εκπαιδευτικές δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δρώμενα, διαδραστικά εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις γεμίζουν το πάρκο και ταξιδεύουν το κοινό σε ένα μαγικό παραμύθι. Για πρώτη φορά φέτος κάθε απόγευμα από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου στο Μύλο θα ακουστούν παραμύθια για παιδιά άνω των 4 ετών.

Πληροφορίες

26/11-7/1, τηλ. 2431022899, www.milosxotikon.gr

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ, ΔΡΑΜΑ

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Αγίας Βαρβάρας υποδέχονται για 13η χρονιά το διάσημο οικοδεσπότη τους, τον Αϊ-Βασίλη. 

Από τις 3 Δεκεμβρίου ο αγαπημένος άγιος των παιδιών φέρνει μαζί του τις μεγάλες άσπρες πολικές αρκούδες, τους πιγκουίνους και τις φώκιες για να κάνουν πατινάζ στον πάγο κι άλλες σκανδαλιές.

oneiroupoli-drama-1300

Φέτος η Ονειρούπολη On Ice και μια τεράστια τσουλήθρα Ονειρούπολη Goes Extreme μετατρέπονται στο απόλυτο παραμυθένιο σκηνικό. 

Κι επειδή τα δέντρα στην… Ονειρούπολη είναι πολύ ψηλά και ενδέχεται ο Αϊ-Βασίλης να μην μπορεί να δει τον ουρανό για να προγραμματίσει τις πτήσεις του με το μαγικό του έλκηθρο, ζήτησε από τα ξωτικά του να κατασκευάσουν ένα «πλανητάριο» στην πλατεία της πόλης.

 Πληροφορίες

3/12-8/11, τηλ. 2521048304, www.oneiroupoli.gr




ΠΗΓΗ. eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου