ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η PepsiCo-ΗΒΗ - Κλείνει το εργοστάσιο των Οινοφύτων

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-10-2016



 
 
H εταιρεία PepsiCo-HBH σταματά αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του εργοστασίου της στα Οινόφυτα επικαλούμενη αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αναψυκτικών της στην Ελλάδα. 
 
 
 
 Για τους 65 εργαζόμενους που απασχολούνται στο εργοστάσιο, προβλέπονται τα παρακάτω, όπως ανακοινώνει ο γενικός διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille:
 
"Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. 

Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo".

Διευκρινίζεται ότι καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από την απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου στα Οινόφυτα.



Η ανακοίνωση του Christophe Guille Guille:


"Η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo. Η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της. 

Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων. 

Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες και τους καταναλωτές μας ότι συνεχίζουμε με αφοσίωση να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας αναψυκτικά σε όλη την Ελλάδα.

Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. 

 Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. 

 Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας.

Καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών".

Η παραγωγή χυμών και σνακ θα συνεχισθεί κανονικά στη χώρα μας. Τα σνακ παράγονται από την Tasty Foods που αποτελεί επίσης θυγατρική της PepsiCo στην Ελλάδα.

Τα αναψυκτικά για την εγχώρια αγορά θα εισάγονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

To 1973, η εταιρεία ΗΒΗ-Παναγόπουλος απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής της Pepsi Cola στην Ελλάδα και το 1989, εξαγοράστηκε από την PepsiCo και μετονομάστηκε σε PepsiCo-HBH. H PepsiCo-HBH διαθέτει μη αλκοολούχα ποτά όπως αναψυκτικά, ανθρακούχα και μη (Pepsi, 7UP & ΗΒΗ), κρύο τσάι (Lipton), χυμούς ΗΒΗ, ισοτονικά (Gatorade) και ενεργειακά ποτά (Rock Star).

H σημερινή έδρα της εταιρείας είναι στη Νέα Ερυθραία. Συνολικά στα Οινόφυτα απασχολούνταν 65 εργαζόμενοι

Από αυτούς, σύμφωνα με την εταιρεία, οι 51 θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας του ομίλου.

Η εμφιάλωση χυμών γίνεται στο εργοστάσιο της Σπάρτης.

Η Ιστορία της PepsiCo-HBH


Η PepsiCo-HBH είναι θυγατρική εταιρεία της Pepsico και αποτελεί την εξέλιξη της εταιρείας ΗΒΗ Παναγόπουλος.

Το 1926, ο Νίκος Παναγόπουλος δημιούργησε μία μικρή βιομηχανία αναψυκτικών στο Μαρούσι. Την ονόμασε ΗΒΗ για να θυμίζει τη μικρή χαριτωμένη θεά που δρόσιζε τους Ολύμπιους θεούς με το νέκταρ.

Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, με την εξαγορά στο Λουτράκι του εργοστασίου εμφιαλώσεως του φημισμένου νερού πηγής Καραντάνη και με τη δημιουργία των εγκαταστάσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η ΗΒΗ διαμορφώθηκε σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση.

Η ιστορία της PepsiCo χρονολογείται από το 1898. Τότε ήταν που ο φαρμακοποιός Galleb Bradham από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών εφηύρε το αρχικό αναψυκτικό, το οποίο ονόμασε PEPSI.  

Το προϊόν γνώρισε μεγάλη επιτυχία και οι καταναλωτές το ζητούσαν τόσο για την υπέροχη γεύση του όσο και για την αναζωογόνηση που τους έδινε.

Έτσι, το 1903 ο επιτυχημένος, πλέον, φαρμακοποιός δημιούργησε ένα δίκτυο εμφιαλωτών ανά τη χώρα, οι οποίοι ανέλαβαν να εμφιαλώνουν και να πωλούν το προϊόν του.

Όσο η βιομηχανία Pepsi-Cola άλλαζε χέρια με το πέρασμα του χρόνου, η επωνυμία Pepsi κέρδιζε ολοένα μεγαλύτερη αναγνώριση. Το προϊόν παρέμενε ιδιαίτερα δημοφιλές. Στην ιστορία της διαφήμισης, μερικές από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εκστρατείες όλων των εποχών έχουν γίνει για τη μάρκα Pepsi.

H PepsiCo το Μάρτιο του 2010 ολοκλήρωσε την εξαγορά των δύο μεγαλύτερων εμφιαλωτών της παγκοσμίως, της Pepsi Bottling Group και της Pepsi Americas. 

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η PepsiCo αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στη Β. Αμερική και τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ημερομηνίες Ορόσημα:

-Το 1965, η εταιρεία Pepsi-Cola συγχωνεύθηκε με τη Frito-Lay. Έτσι δημιουργήθηκε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως. 

-Το 1973, η εταιρεία ΗΒΗ-Παναγόπουλος απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής της Pepsi Cola στην Ελλάδα. 

-Το 1989, η εταιρεία ΗΒΗ-Παναγόπουλος εξαγοράστηκε από την PepsiCo και μετονομάστηκε σε PepsiCo-HBH.

-Το 1998, η PepsiCo διαχώρισε το ισχυρό της σύστημα εμφιάλωσης και δημιούργησε μια ανεξάρτητη εταιρεία, την PBG.

-Το 1999, η PepsiCo-HBH εντάχτηκε στην PBG.

-Το 2010, μετά την εξαγορά της PBG από την PepsiCo, η PepsiCo-Ήβη εντάσσεται ξανά στην PepsiCo.



ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου