ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.........

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-10-2016











«ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»

 Σε 48ωρη απεργία, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Τοξότης ΑΕ», που απασχολούνται στα έργα του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. 

Την απεργιακή κινητοποίηση έχει προκηρύξει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Με καθημερινές συσκέψεις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

ΔΗΜΟΣΙΟ  

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 24 Νοέμβρη αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στην τελευταία συνεδρίασή της.

ΧΑΛΚΙΔΑ 

 Σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χαλκίδας καλεί η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών σήμερα, στις 9 π.μ., με αφορμή τη δίκη 14 εργαζομένων στην «Παπουτσάνης», μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και μέλη της Ενωσης. 

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διώκονται επειδή στις 8 Φλεβάρη 2013 περιφρουρούσαν την απεργία τους με αίτημα την ανάκληση απόλυσης.

«ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» 

Με νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 24/10, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, απαντούν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος «Παιδική Στέγη» στην προκλητική στάση κυβέρνησης και διοίκησης. 

Η πρόσφατα διορισμένη από το υπουργείο διοίκηση οφείλει δεδουλευμένα οχτώ μηνών και παράλληλα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. 

Την κινητοποίηση οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, μαζί με τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Πειραιά, Νέο Κόσμο, Πετράλωνα και Αμπελόκηπους, καθώς και με σωματεία, Συλλόγους Γονέων και Λαϊκές Επιτροπές των συγκεκριμένων περιοχών.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Το νέο κρούσμα όσον αφορά τα εργατικά «ατυχήματα» σε εργοτάξια της οδοποιίας καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου. 

Συγκεκριμένα, προχτές Τετάρτη το πρωί, ένας εργαζόμενος που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες τραυματίστηκε, όταν το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα ο οδοστρωτήρας που χειριζόταν να βρεθεί στο κενό. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν τον εργαζόμενο, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου