ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«Ρεμπέτικο μυστήριο» για το Σπίτι του Ηθοποιού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-9-2016



Το ίδρυμα Το Σπίτι του Ηθοποιού» παρουσιάζει την παράσταση του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο Μυστήριο», το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 9.00 το βράδυ, στο Ηρώδειο, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Μουσική Θέσια Παναγιώτου



Λαϊκή όπερα σε δύο πράξεις. Διεύθυνση παραγωγής Αννα Φόνσου. Τιμές εισιτηρίων: 50 - 40 - 30 - 20 και 10 ευρώ.

Η «Λαϊκή Οπερα», όπως την ορίσαμε, - σημειώνει ο Κώστας Φέρρης - «είναι ένα ελληνικό μουσικό θεατρικό έργο, που συμπληρώνει την ελληνική παράδοση (τραγούδια) με το δυτικής τεχνοτροπίας (κλασικό) μουσικό σχόλιο, και ενσωματώνει τον λόγο, τη δράση και τα χορευτικά σ' ένα ενιαίο σύνολο. 

Ο Χορός (θίασος) συμπληρώνει την ποιητική του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και ολοκληρώνει το έργο μ' ένα διονυσιακό "πανηγύρι". (...) 

Το "Ρεμπέτικο Μυστήριο" είναι ένα έργο που συνδέει τη διαδρομή της ζωής ενός ανθρώπου, με την κοινωνία που τον περιβάλλει και την Ιστορία που καθορίζει τη μοίρα του. (...) Από την ταινία "Ρεμπέτικο", έχει κρατηθεί το βασικό "στόρι", και κάποιοι διάλογοι. 

Κατά τα άλλα, είναι ένα αμιγές θεατρικό έργο, με θεατρικά εκφραστικά μέσα, θεατρική δομή, θεατρικό συντακτικό, μία εκδοχή που μόνο στο θέατρο μπορεί ν' παρασταθεί».

Σκηνικά - Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος, Χορογραφίες: Σοφία Καραγιάννη. 

Παίζουν: Μαρία Βλάχου, Νίκος Πολοζιάνης, Νίκος Γεωργίου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Κώστας Καζανάς, Γιώργος Γαρνάβος, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Γιάννης Γούτης, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Μιχάλης Χρήστου, Ορέστης Δημητρίου, Δημήτρης Τσικούρας, Πάντη Κούσης, κ.ά.

Ορχήστρα: Γιώργος Κουτουλάκης 
Μπουζούκι, Νίκος Ανδριάς 
Μπουζούκι, Αγγελος Ανδριανός 
Κιθάρα, Γιώργος Γκίκας 
Κρουστά, Ιωάννα Παυλίδου 
Βιολοντσέλο, Αρτεμις Γαϊτάνου 
Βιολί, Νίκος Ρούλος 
Κοντραμπάσο, Ελισάβετ Μπούρα Τρομπέτα.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου