ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η «Μπούντεσμπανκ» και οι συντάξεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-8-2016


Η γερμανική Κεντρική Τράπεζα «Μπούντεσμπανκ» αξιοποιείται ως μοχλός πίεσης για να βαθύνει ακόμα περισσότερο η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και κλιμακώθηκε με τη λεγόμενη «Ατζέντα 2010» και τους νόμους «Χαρτζ 1-4» της κυβέρνησης σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ ήδη από τη δεκαετία του '90. 


Ετσι, με βάση τελευταία έκθεση της «Μπούντεσμπανκ» απαιτείται να ανέβει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια που είναι σήμερα στα 69 έως το 2060. 

Ηδη, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φτάσει το όριο στα 67 χρόνια έως το 2030, αλλά αυτό δεν θεωρείται ικανοποιητικό για τις ανάγκες του κεφαλαίου. 

Η τράπεζα, όπως γίνεται συνήθως, επικαλείται την υπογεννητικότητα και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής για τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία διευρύνονται τα λεγόμενα «μίνι τζομπς», της μισο-δουλειάς και μισο-ζωής, που κάνουν τη σύνταξη «όνειρο θερινής νυκτός». 

Μάλιστα, η τράπεζα κυνικά ομολογεί ότι το όριο συνταξιοδότησης πρέπει να ανέβει για να διατηρηθεί το ύψος της σύνταξης στο ...43% του μέσου εισοδήματος. 

Σαν να λέμε, οι συνταξιούχοι, που μια ζωή πλήρωσαν ως εργαζόμενοι τις εισφορές τους, να παίρνουν όλο και λιγότερα ως σύνταξη, αν καταφέρουν να πάρουν, ή θα δουλεύουν ...έως το θάνατο για να αυγαταίνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου