ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Στο όριο της φτώχειας...

ΔΕΥΤΕΡΑ 29-8-2016


Η «εθνική σύνταξη» των 384 ευρώ αντιστοιχεί στο όριο της φτώχειας που θέτει η ΕΕ, που είναι στο 60% του μέσου εισοδήματος, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» το πρωί της Τετάρτης. 

Δεν ξέρουμε πώς γίνονται οι υπολογισμοί και οι στατιστικές της κυβέρνησης για το μέσο εισόδημα, αλλά η ουσία είναι ότι τοποθετεί το όριο της φτώχειας στα 384 ευρώ, το οποίο - σύμφωνα με την κυβερνητική μεζούρα - καθορίζει και την επάρκεια ή μη των συντάξεων.

Δηλαδή, όσοι έχουν σύνταξη πάνω από 384 ευρώ ζουν καλά, δεν είναι φτωχοί. 

Κάποια ψίχουλα ακόμη θα συμπληρώνουν, με την ανταποδοτική σύνταξη του αντιασφαλιστικού τους νόμου, το εισόδημά τους, λέει η κυβέρνηση, και έτσι οι συνταξιούχοι θα ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας!

Αυτό υπονοεί η κυβέρνηση, απαντώντας επίσης εμμέσως πλην σαφώς στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι συντάξεις πάνω από 384 ευρώ είναι μεγάλες, άρα υπάρχουν ακόμη περιθώρια για παραπέρα μειώσεις, όπως αυτές που γίνονται τώρα με την εφαρμογή του νόμου τους. 

Κι ας μη φτάνουν να καλύψουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες, όπως στέγαση, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ. 

Αλλωστε, το κράτος ψίχουλα φτώχειας και εξαθλίωσης μπορεί να δίνει, αφού χρειάζεται το κρατικό χρήμα για δημόσιες και ιδιωτικές καπιταλιστικές επενδύσεις για να υπάρξει καπιταλιστική ανάκαμψη.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου