ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας - Έως και τα διπλάσια θα πληρώσουν οι οδηγοί το 2017

ΠΕΜΠΤΗ 14-7-2016






Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας να εκτοξεύονται το 2017, καθώς η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια στο οποίο φαίνεται να προτείνει η Ειδική Επιτροπή που συστήθηκε για το συγκεκριμένο λόγο, είναι η κοστολόγηση των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 στα αυτοκίνητα. 

Εφόσον επικρατήσει αυτή η πρόταση, αναμένεται να «πληγούν» ιδιαίτερα όσοι έχουν μοντέλα με μικρό κυβισμό αλλά υψηλούς ρύπους.
 
Εάν τα σενάρια αυτά επαληθευτούν, τότε, για παράδειγμα, αυτοκίνητο με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και κυβισμό 1,3 λίτρα, του οποίου τα τέλη κυκλοφορίας 2016 ήταν 135 ευρώ, με βάση τις εκπομπές ρύπων τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα ανέλθουν σε 426.3 ευρώ!

Κίνδυνος για καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας

Ορατός πάντως είναι ο κίνδυνος με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2, είναι να φέρει κύμα καταθέσεων των πινακίδων κυκλοφορίας, από τους ιδιοκτήτες που θα δουν διπλάσια τέλη, το οποίο και θα φέρει μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό.

Είναι προφανές ότι η επιβάρυνση θα είναι δυσβάστακτη για πάρα πολλούς ιδιοκτήτες που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλα ποσά, ειδικά γι αυτοκίνητα μικρού κυβισμού

Ήδη στις εφορίες βρίσκονται πάνω από 750.000 πινακίδες κυκλοφορίας κατατεθειμένες.

Παράλληλα η επέκταση των τελών κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους θα απαξιώσει κι άλλο τα εγχώρια μεταχειρισμένα ΙΧ θα χάσουν την αξία τους και οι εμπορίες αυτοκινήτων θα υποστούν τεράστιες ζημιές.



ΠΗΓΗ.  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου