ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κρυφός «κόφτης» στις συντάξεις - Ο «επανυπολογισμός» που έγινε «αναπροσαρμογή»

ΠΕΜΠΤΗ 9-6-2016




ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΕΟ «ΤΣΕΚΟΥΡΙ» ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

 


Μόνο ως πράξη εκδίκησης κατά των συνταξιούχων μπορεί να εκληφθεί η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικότερα του Υπουργείου Εργασίας να μειωθούν περαιτέρω οι επικουρικές συντάξεις.


Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», μια αλλαγή στο άρθρο 6 της σχετικής υπουργικής απόφασης, όπου η λέξη «επανυπολογισμός» των επικουρικών άλλαξε με τη λέξη «αναπροσαρμογή».

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, επί της ουσίας, η επικουρική σύνταξη «βαφτίζεται» προσωπική διαφορά και ανοίγει, με αυτό τον τρόπο, διάπλατα παράθυρο για νέες περικοπές των συντάξεων ακόμη και κάτω από τα 1.300 ευρώ που υποτίθεται πως είναι η «κόκκινη» γραμμή.

104091 8cc08801cd b550785a5b2b08b6
Με βάση το άρθρο 6 της υπουργικής απόφασης, «ότι εάν το ποσό κύριας και επικουρικής είναι ίσο η μικρότερο από 1.300 ευρώ τότε η επικουρική καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά».

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, με βάση τις προβλεπόμενες διατάξεις οι διαδικασίες για τις αναπροσαρμογές των συντάξεων θα ξεκινήσουν άμεσα και θα έχουν ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο του 2017.



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου