ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-6-2016


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, με τίτλο "Αγάπη και Ερωτισμός στο Βωβό Κινηματογράφο" από την Τετάρτη 22 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στις 21.30, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα. 

Ο Βωβός Κινηματογράφος υπήρξε ο πρώτος δάσκαλος και μεγάλη αγάπη του Μιχάλη Κακογιάννη. 

Ο ίδιος ο μεγάλος σκηνοθέτης επιμελήθηκε τα δύο πρώτα Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμά του, και το ΙΜΚ συνεχίζει την παράδοση που εκείνος δημιούργησε, προετοιμάζοντας, σε ετήσια βάση, το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου και προβάλλοντας αριστουργηματικές ταινίες που έβαλαν τις βάσεις της έβδομης τέχνης.

Παράλληλα, όπως και εκείνα τα πρώτα χρόνια του σινεμά χωρίς ήχο, νέοι συνθέτες "ντύνουν" τα ασπρόμαυρα πλάνα με πρωτότυπες συνθέσεις οι οποίες, ερμηνεύονται ζωντανά, δίπλα στην μεγάλη οθόνη, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα κάθε ταινίας τονίζοντας καταστάσεις και συναισθήματα...

Στο 7ο Φεστιβάλ τις πρωτότυπες μουσικές έχουν συνθέσει οι: Ναταλία Μαυράκη, Αργυρώ Κολιογιώργη, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Λεωνίδας Κανάρης, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Γιάννης Λούκος, Μαρίνα Τζούλη και η DJ Ελένη Μητσιάκη.

7o festival bobou kinimatografou 2016 2

Ερμηνεύουν οι: Διονύσης Μαλλούχος, Λευκή Κολοβού, Χριστόφορος Μιρόσνικοφ, Στέλλα Τσάνη, Ηλίας Σδούκος, Μάνος Κιτσικόπουλος, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Νάσος Μαρτζούκος, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Μάρω Φραγκούλη, Κώστας Καραγεωργόπουλος, Φίλανδρος Κάρρας, Στάθης Κιοσόγλου, Αλέξανδρος Μακρής, Γιώργος Αρνής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Μαρία Κατσούρα, Ράνια Μιχαλοπούλου, Στέφανος Θεοδωράκης, Γιάννης Λούκος, Ελευθερία Τόγια, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Νικολάκης, Μιχάλης Γιαβρής.

Ο Αλέξανδρος Μούζας υπογραμμίζει για το 7ο Φεστιβάλ βωβού Κινηματογράφου: 


Ο ερωτισμός του βωβού κινηματογράφου είναι υποσυνείδητος, υπαινικτικός, μεταμφιεσμένος, και υποστηρίζεται από την ακαταμάχητη γοητεία μοιραίων γυναικών ή τη σαγηνευτική ματιά των ανδρικών προτύπων. Είναι ένας συνεχής αγώνας μεταξύ επιτρεπτού και απαγορευμένου, λογοκρισίας και κοινωνικής αποδοχής.

Το γυμνό, απαγορευμένο μήλο της εποχής, κάνει την εμφάνισή του ελάχιστα έως καθόλου. Ένα θερμό φιλί, μια πολλά υποσχόμενη ματιά, ή ένα λίκνισμα του κορμιού, είναι αρκετά να πυροδοτήσουν ανεπανόρθωτα την ηδονοβλεπτική φαντασία του θεατή. 


Όντας αυτό συνήθης πρακτική στις ταινίες μυθοπλασίας, δεν ισχύει το ίδιο σε ταινίες με ντοκιμαντερίστικη ματιά, όπως στο Moana και Tabu, όπου το γυμνό δίνεται απλόχερα με το πρόσχημα του εξωτικού και αξιοπερίεργου.

Το φετινό φεστιβάλ προσπαθεί να χαρτογραφήσει το ερωτικό στοιχείο όπως αποτυπώθηκε σε σπουδαίες ταινίες, μεγάλων δημιουργών, σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, από την κωμωδία και το δράμα μέχρι την αστυνομική περιπέτεια και το εξωτικό παραμύθι.


Με συνοδοιπόρο τις νέες μουσικές δημιουργίες που θα συνυπάρξουν ζωντανά με τις ταινίες, δίνουμε ένα ακόμα ερέθισμα στο θεατή να βιώσει την αύρα και την ατμόσφαιρα της εποχής. 



 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 
  • Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Ιουνίου έως Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
  • Ώρα έναρξης: 21.30
  • Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος ελεύθερη
  • Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος


  • ΠΗΓΗ. monopoli.gr



    Πηγή:www.monopoli.gr



    Πηγή:www.monopoli.gr



    Πηγή:www.monopoli.gr


    Πηγή:www.monopoli.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου