ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Το διαστημόπλοιο που θα πάει τον άνθρωπο στον Άρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-4-2016


Όσο περνάει ο καιρός, τόσο η αδημονία μεγαλώνει, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για άλλο ένα τεράστιο βήμα στην ιστορία της ανθρωπότητας έχει ξεκινήσει.
Ο άνθρωπος ετοιμάζεται να επισκεφθεί τον Άρη, στο πιο μακρινό ταξίδι του στο σύμπαν και η NASA έχει κατασκευάσει γι’ αυτόν τον λόγο ένα πραγματικό… διαμάντι: Το διαστημόπλοιο Orion (Ωρίωνας), με -μακράν- την πιο εξελιγμένη τεχνολογία ως τώρα!

Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες, ενώ έχει κάνει, ήδη, την πρώτη του δοκιμαστική πτήση. Μέχρι το 2021, δε, αναμένεται να είναι έτοιμο, ώστε να μπορούν να επιβιβαστούν σε αυτό αστροναύτες, για να φτάσουμε ως το 2030 στο ταξίδι του στον… συγγενή της Γης, «κόκκινο πλανήτη».

Πρόκειται, μάλιστα, για το πρώτο διαστημόπλοιο μετά από το πρόγραμμα «Απόλλων» που προορίζεται να μεταφέρει αστροναύτες μακριά, εκτός ατμόσφαιρας, σε ένα ταξίδι διάρκειας 9 μηνών για να πάει εκεί άνθρωπος και γύρω στα 2-3 χρόνια για να επιστρέψει!

Δείτε μέχρι να διανύσουμε τα 55.757.930 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από τον Άρη άλλο ένα τρομερό βίντεο που έφτιαξε το Science Channel για το Orion! 



ΒΙΝΤΕΟ.





ΠΗΓΗ. sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου