ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

H Trenitalia, ενδιαφέρεται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-3-2016
















Πρώιμο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζουν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (Trenitalia), με εκπροσώπους της εταιρείας να σημειώνουν στο πρακτορείο Reuters ότι «εξετάζεται ο σχετικός φάκελος, αλλά είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εκτός από την κινεζική Cosco, που εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό, επανέκαμψαν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD), ενώ για πρώτη φορά ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή της η Trenitalia.

 Η τελευταία είναι ελεγχόμενη 100% από το ιταλικό δημόσιο. Ανήκει στον όμιλο Ferrovie dello Stato Italiane Group και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα της εκμετάλλευσης σιδηροδρομικού δικτύου.
Το 2014, σημείωσε έσοδα 8,5 δισ. και κέρδη 300 εκατ. 

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου, ύψους 4,5 δισ., με στόχο την απόκτηση 500 νέων ηλεκτροκίνητων και ντιζελοκίνητων συρμών.

Πάντως, οριστική δείχνει η απόσυρση της αμερικανικής Watco Companies LLC (δεν είχε λάβει ποτέ τη μορφή επίσημου ενδιαφέροντος) και των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος για το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επιδίωξη αποτελεί η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στις 26 Απριλίου.



ΠΗΓΗ. metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου