ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Στάσεις εργασίας την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στο σιδηρόδρομο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-3-2016


 
Σε τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ και στη συνεχή απαξίωση του σιδηρόδρομου.




 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας για τις παραπάνω ημέρες τις εξής ώρες: 5:00 - 8:00 το πρωί, 13:00 - 16:00 το απόγευμα και 21:00 - 24:00 το βράδυ.

Επίσης, έχει εξαγγείλει στάση εργασίας και για την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 από τις 12.00 έως τις 16.00

"Οι σιδηροδρομικοί κατανοούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο επιβατικό κοινό εξαιτίας αυτών των στάσεων, όμως η κυβερνητική αδιαλλαξία δεν αφήνει κανένα περιθώριο" επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

" Η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών καθώς μέχρι τις 28 Μαρτίου 2016 κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. 

Η πλήρης εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου δυσχεραίνει τη λειτουργία του φτάνοντας πλέον στα ελάχιστα απαιτούμενα όρια ασφάλειας. Η τραγική έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού έργου συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα.

Αν σ' αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα με την έλλειψη του προσωπικού, με τη μη υπογραφή Σ.Σ.Ε., την εκπόνηση ενός Κανονισμού Κυκλοφορίας που ελαχιστοποιεί τα στάνταρντ ασφαλείας, σε συνάρτηση με τα ζητήματα του ασφαλιστικού και φορολογικού που αφορούν όλους μας, τότε οι προειδοποιητικές αυτές στάσεις εργασίας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΠΗΓΗ. cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου