ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ανενεργός σταθμός τρένου στην Ιαπωνία λειτουργεί για έναν και μόνο επιβάτη!

ΤΡΙΤΗ 19-1-2016




Το Σύνταγμα και η νομοθεσία κάθε χώρας δημιουργούνται, βασισμένα στις ανάγκες της πλειοψηφίας και όχι σε μεμονωμένες ανάγκες. 
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, στην Ιαπωνία συμβαίνει το αντίθετο.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο ανενεργός σιδηροδρομικός σταθμός Kami- Shirataki στο νησί Hokkaido συνεχίζει να λειτουργεί για έναν και μόνο επιβάτη: Μια μαθήτρια λυκείου, που ολοκληρώνει τις σπουδές της στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει μια τέτοια κίνηση θα σας συγκινήσει!

Η κοπέλα που περιμένει μόνη της κάθε μέρα το παλιό τρένο.



Η πινακίδα του Kami- Shirataki.


Κάθε μέρα το τρένο κάνει μόνο 2 διαδρομές: Η πρώτη είναι, όταν αυτή η ανώνυμη κοπέλα πηγαίνει στο σχολείο της και η δεύτερη, όταν γυρίζει από αυτό.


Η πόλη Kami-Shirataki τα πρωινά.



Πριν από 3 χρόνια η επιβατική κίνηση στο Kami- Shirataki μειώθηκε σημαντικά, κάνοντας την διεύθυνση του σταθμού να διακόψει τα δρομολόγια στην συγκεκριμένη πόλη. 

Η περιοχή είναι πολύ απομονωμένη και λίγο πριν οι Ιαπωνικές Σιδηροδρομικές Γραμμές κλείσουν τελείως τον σταθμό, παρατήρησαν, ότι μια κοπέλα ήταν καθημερινή επιβάτης του τρένου.

Ο σταθμός του τρένου είναι εξίσου απομονωμένος, καθώς βρίσκεται στα περίχωρα του Hokkaido.



Ο σταθμός του τρένου κατά την διάρκεια του χειμώνα.


Στην συνέχεια αποφάσισαν να διατηρήσουν την συγκεκριμένη διαδρομή και να αναβάλουν το κλείσιμο του σταθμού έως ότου αποφοιτήσει η κοπέλα. Επιπλέον, προσάρμοσαν τα δρομολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα της μικρής μαθήτριας.

Όπως βλέπετε υπάρχουν μόνο 2 δρομολόγια στον πίνακα.

                           

Η μαθήτρια αναμένεται να αποφοιτήσει από το σχολείο στις 26 Μαρτίου του 2016. Μετά από αυτό ο σιδηροδρομικός σταθμός θα κλείσει οριστικά.

Ο σταθμός οδεύει προς το τελευταίο του ταξίδι, καθώς ο μοναδικός του επιβάτης αναμένεται να αποφοιτήσει σύντομα.



Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας λαμβάνει συγχαρητήρια από όλον τον κόσμο για αυτή την τρυφερή και και όμορφη κίνηση.

“Γιατί να μην θέλω να πεθάνω για μια χώρα όπως αυτή, όταν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει τόσα για μένα”, σχολίασε ένα χρήστης του Facebook στην σελίδα του CCTV News.

“Αυτό πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση. Να λύνει το πρόβλημα από την ρίζα του. Κάθε πολίτης έχει αξία. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει πίσω.”

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τα τελευταίας τεχνολογίας τρένα που έχει στις πόλεις της. Αυτή η τεχνολογία έχει εξαπλωθεί και στις αγροτικές περιοχές, καθιστώντας τα παλαιότερα τρένα μέρος της ιστορίας. 

Η ιστορία της συγκεκριμένης μαθήτριας προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση για την την κίνηση της κυβέρνησης  και των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών.

Η Ιαπωνία είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για την τεχνολογία της και τον υπερσύγχρονο τρόπο ζωής της, αλλά οι πολίτες της ακόμα παραμένουν πιστή στην αξία του αλτρουισμού.



ΠΗΓΗ. tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου