ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Σε δίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-1-2016




Σε δίωρες πανελλαδικές διακοπές των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και των άλλων εργασιών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας για όλη την ερχόμενη εβδομάδα προχωράει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).



Οι στάσεις θα γίνουν από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου, από τις 9:00-11:00 προκειμένου να αναδειχθούν και να βρεθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους και των γραμματειών των δικαστηρίων. 

 Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα (9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η ΟΔΥΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν είναι κυρίως από την έλλειψη προσωπικού, που πήρε «τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας κ.λπ.)».

Ακόμη καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό, ενώ σημειώνει ότι οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων ανέρχονται σε 3.200.

Εκφράζουν ακόμα την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης «να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)». 

 Τέλος, υπενθυμίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας.


ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου