ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης - 5ο Thessaloniki Food Festival 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-11-2015




Με κεντρικό άξονα ” Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης- New entries”, το φετινό Food Festival “παρακολουθεί” την εξέλιξη της γαστρονομικής πορείας της πόλης.



Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά εστιατόρια με εξαιρετικούς σεφ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν τη σύγχρονη Θεσσαλονικιώτικη κουζίνα και κατάφεραν να αναδείξουν τις άριστες τοπικές πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με την παγκόσμια γαστρονομική τάση της λιγότερο επεξεργασμένης τροφής.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ”:
11.00- 17.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου,  θα παρουσιαστούν και θα  διατίθενται τοπικά προϊόντα από συλλόγους και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και τον Σ. Ε. Π. Ι. Κ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ).

Παράλληλα, οι food bloggers Εύα Μονοχάρη και Μαριλίτα Χατζηβασιλείου, θα παρουσιάσουν στο κοινό το ελληνικό χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
”Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”:
40 εστιατόρια της πόλης επιλέγουν και προωθούν το πιάτο που κατά τη γνώμη τους εκπροσωπεί τη σύγχρονη τοπική κουζίνα . Τα 10 πιάτα που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες τους, θα αναδειχθούν ως αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης. Δείτε τα εστιατόρια εδώ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου:
“5 CHEFS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕIΝΟΥΝ ΤΗ ΣYΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΧH ΤΗΣ ΤΟΠΙΚHΣ ΚΟΥΖIΝΑΣ”
Παρουσίαση των  δέκα πιάτων που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη Κουζίνα της πόλης. Οι συνταγές αυτές στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν  στο δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης- Food stories Νο 2 -”Σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής (app) για smart-phones,  σημείων  εξειδικευμένης  διατροφής στην πόλη, για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.
Πολυχώρος ΑΓΟΡΑ-ERGON ,ώρα 19.00.

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
“ΤΑ ΠΑΙΔIA ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ”:
Γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά δύο σχολείων της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας,  ώρα 17.00-19.00: επαγγελματίες σεφ  θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των 66oυ και 67ου Δημοτικών σχολείων μαζί με τους μικρούς μαθητές.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚO BRUNCH
σε συνεργασία με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη” στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace ώρα 11.00-14.00. Παρουσίαση για πρώτη φορά του Χάρτη που σηματοδοτεί τα σημεία πώλησης προϊόντων και εστιατορίων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη για ειδικές ομάδες και κατοίκους της πόλης.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚO BRUNCH 
σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική, στο ξενοδοχείο The Met ώρα 11.00- 14.00.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου