ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κίνδυνος «λουκέτου» για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-10-2015






Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου.


  

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνους», οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ιδρύματος -περίπου 200 άτομα- που έχουν προσληφθεί και πληρώνονται μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, βρίσκονται «ξεκρέμαστοι», καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει σε ένα μήνα και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια εναλλακτική λύση χρηματοδότησης.
 
Σε περίπτωση μη χρηματοδότησης και οι 200 περίπου εργαζόμενοι θα χρειαστεί να φύγουν, με συνέπεια την πλήρη κατάρρευση σχεδόν όλων των λειτουργιών ιδρύματος, αφού πρόκειται για άτομα που εργάζονται χρόνια και έχουν μεγάλη εμπειρία.

Η Διοίκηση του Ανοικτού Πανεπιστημίου επιθυμεί την άμεση λύση του προβλήματος εντός των προσεχών τριών μηνών, ενώ έχει αποφασιστεί οι ανάγκες μισθοδοσίας να καλυφθούν από πόρους του ΕΑΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση καταβάλει προσπάθειες να στηρίξει και τους φοιτητές του ιδρύματος, που λόγω οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με μια μικρή μείωση στα δίδακτρα, στα 500 ευρώ για τις προπτυχιακές σπουδές και στα 650 ευρώ για τις μεταπτυχιακές.


ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου