ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Open September, για ένα δεκαήμερο η τέχνη γιορτάζει στο Γκάζι

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-9-2015


Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι η τέταρτη, που στο Vault Theatre Plus (στην οδό Μελενίκου 26 στο Γκάζι) οργανώνεται το Open September. Τι είναι αυτό; Είναι ένα φεστιβάλ που στόχο έχει την προώθηση της τέχνης, και συγκεκριμένα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, και απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε ηλικίας. 



Στους νέους καλλιτέχνες δίνεται το βήμα και οι ευκαιρίες να δείξουν τη δουλειά τους, και φυσικά να προβάλουν τα μηνύματα που θέλουν να αναδείξουν μέσω αυτής, αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, να γνωρίσουν τους συναδέλφους τους και να συνυπάρξουν μαζί τους.
Από τις 25 Σεπτεμβρίου ώς τις 4 Οκτωβρίου, από το Vault Theatre Plus θα περάσουν περισσότεροι από 250 καλλιτέχνες που θα γίνουν για λίγες μέρες οικοδεσπότες του χώρου. 


Θα παρουσιάσουν εκεί θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παραστάσεις για παιδιά, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κολάζ, κοσμήματος και κατασκευών, ενδυμάτων από ξύλο, video art, video εγκαταστάσεις, installation, ταινίες μικρού μήκους, περφόρμανς, θα παρουσιάσουν βιβλία, θα κάνουν ανοιχτά σεμινάρια χορογραφίας, αφρικανικού χορού, ακόμα και σεμινάρια παρασκευής σαπουνιού θα υπάρξουν σ’ αυτό το δεκαήμερο. 

Κι επειδή ένα φεστιβάλ νέων δημιουργών απευθύνεται ασφαλώς σε νεανικό κοινό, είναι εναρμονισμένο και το αντίτιμο. Ετσι, η γενική είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι 3 ευρώ ανά ημέρα (τιμή που περιλαμβάνει μπίρα, καφέ, αναψυκτικό, χυμό ή καφέ).
Το Open September 4 ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. με τους Street Art Live Act και την ίδια μέρα θα ξεκινήσει και το πενθήμερο Σεμινάριο Χορογραφίας από τη Σοφία Κονδυλιά. 


Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει επίσης προβολές ταινιών, installation, κλασικά και σύγχρονα έργα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων με μαέστρο τον Κωνσταντίνο Τσιλίδη και ατμοσφαιρικό live στο τέλος της βραδιάς με τον Χρίστο Σερενέ στο πιάνο. 

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ζωντανή δημιουργία graffiti, παιδική παράσταση, πολλούς νέους εικαστικούς καλλιτέχνες, χοροθεατρική και μουσικοχορευτική παράσταση. 

Την Κυριακή, 27/9 το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 6 μ.μ. με το σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού και συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ με όλα τα είδη της τέχνης, με πολλές νέες δημιουργίες. 

Κάπως έτσι, με πληθώρα εκδηλώσεων, θα κυλήσουν όλες οι μέρες του Open September 4. Και οι νέοι δημιουργοί, κάθε τομέα, θα βρουν έστω για λίγες μέρες, έναν χώρο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. 
Γιατί αυτό είναι που κυρίως δυσκολεύει τους νέους καλλιτέχνες.



ΠΗΓΗ. kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου