ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οι «Νύχτες πρεμιέρας» αρχίζουν...

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-9-2015


 



Ξεκινούν σήμερα οι «Νύχτες πρεμιέρας» στις αίθουσες «Ιντεάλ», «Δαναός» 1 και 2, «Ταινιοθήκη», «Odeon Opera» 1 και 2, και «Τεχνόπολη» Δ.Α. με τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο «Νιότη» (Youth). 

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες πρεμιέρας» περιλαμβάνει τρία διαγωνιστικά τμήματα, πάνω από 180 νέες ταινίες απ' όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις, εργαστήρια, ομιλίες και πάρτι.






Το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, πιο πολυσυλλεκτικό από ποτέ, φιλοξενεί ταινίες από κάθε γωνιά της Γης που διεκδικούν τη «Χρυσή Αθηνά» και το βραβείο κοινού. Από το πρόγραμμα ξεχωρίσαμε την παλαιστινιακή ταινία «Ντεγκραντέ» (Degrade) των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ που συμμετείχε στη Βδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές. 

Η ταινία κινείται γύρω από 13 διαφορετικές γυναίκες που εγκλωβίζονται - μετά από την έκρηξη βίας που ξεσπά στο δρόμο - σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς όπου ανταλλάσσουν κωμικούς διαλόγους, κουτσομπολιά αλλά και εκφράζουν κάποιους από τους βαθύτερους φόβους τους.

Επίσης, ξεχωρίσαμε την ταινία του Τζούλιο Ρικιαρέλι «Ο Λαβύρινθος της Σιωπής» (Labyrinth of Lies), στην οποία η μεταπολεμική Γερμανία δικάζει για πρώτη φορά το ναζιστικό παρελθόν της. 

Η ταινία, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται το πώς ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν πρώην ναζί και δήμιοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αποφασίζει να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, χωρίς καμία βοήθεια.. 

Στο ρόλο του φιλόδοξου Γερμανού δικηγόρου ο Αλεξάντερ Φέλινγκ.
Τέλος, στο ιδιαίτερο τμήμα του Φεστιβάλ «Μετά τα Μεσάνυχτα» θα προβληθούν πέντε ιστορίες του Εντγκαρ Αλαν Πόε σε μορφή animation, οι οποίες στεγάζονται στο «Ιστορίες του Υπερφυσικού» (Extraordinary Tales), του Ραούλ Γκαρσία. 

Ανάμεσα στις φωνές που ντύνουν τις πέντε ιστορίες τρόμου, είναι αυτές του καθηλωτικού Κρίστοφερ Λι στο κύκνειο άσμα του, του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, του Τζούλιαν Σαντς, του Ρότζερ Κόρμαν αλλά και μια ανατριχιαστική ηχογράφηση του Μπέλα Λουγκόζι. 

Ενας αληθινός θησαυρός για τους θαυμαστές του τρόμου!

Οι «Νύχτες πρεμιέρας» ολοκληρώνονται στις 4 Οκτώβρη.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου