ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ποιες πόλεις γνωρίζεις καλύτερα περπατώντας

ΤΡΙΤΗ 28-7-2015



Σίγουρα με τα πόδια βλέπεις όσα δε βλέπεις μέσα από κανένα μέσο μεταφοράς, γι αυτό και όσοι επισκέπτονται το εξωτερικό προμηθεύονται και ένα καλό και ξεκούραστο ζευγάρι παπούτσια.

Επειδή μάλιστα το περπάτημα είναι και ο πιο οικονομικός τρόπος για να δει κανείς μια πόλη ο Josh Lew, ετοίμασε ένα αφιέρωμα για το Mother Nature Network, με τις καλύτερες πόλεις για περπάτημα. Από τη γραφική Φλωρεντία μέχρι την κοσμοπολίτικη Μελβούρνη και τη Νέα Υόρκη οι παρακάτω πόλεις όπως αναφέρει και το newsbeast είναι ο παράδεισος του περιπατητή. 


Φλωρεντία, Ιταλία


Σε κάποιες ιταλικές πόλεις απουσιάζουν εντελώς τα αυτοκίνητα από τα στενά, λιθόστρωτα δρομάκια στο κέντρο και τις πλατείες τους. Κι ενώ η Ρώμη μπορεί να είναι η «Αιώνια πόλη» και το Μιλάνο η «παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας», η Φλωρεντία είναι μάλλον μία από τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου για τους πεζούς.

Περπατώντας στους δρόμους της ιστορικής αυτής πόλεις οι επισκέπτες της μπορούν να πάρουν μια αυθεντική γεύση από την πλούσια ιστορία της. Αναγεννησιακά κτίρια, μικρά σοκάκια, όμορφες πλατείες και αρχαίες γέφυρες χαρίζουν αξέχαστες αναμνήσεις σε όσους περιηγηθούν στους δρόμους της πόλης.


Βενετία, Ιταλία



Η Βενετία μπορεί να είναι γνωστή για τα κανάλια της, όμως είναι επίσης μια πόλη φιλική σε όσους αγαπούν το περπάτημα. Κι αυτό κυρίως για ένα λόγο γιατί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Φυσικά, όποιος την επισκέπτεται δεν πρέπει να παραλείψει μια βόλτα με γόνδολα, όμως αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι τουρίστες είναι οι κρυμμένες πλατείες και γειτονιές που μπορεί να ανακαλύψει κανείς περιδιαβαίνοντας τα στενά, σαν λαβύρινθο, σοκάκια της.


Βανκούβερ και Σιάτλ, Καναδάς/ΗΠΑ



Η Υπηρεσία Μεταφορών του Σιάτλ ζήτησε τη συνδρομή όσων σχετικών επιστημόνων μπορούσε, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της πόλης σε ό,τι αφορά το περπάτημα. 
Η πόλη αυτή διαθέτει την καλύτερη υποδομή για τους πεζούς σε όλες τις ΗΠΑ. 
Το γειτονικό Βανκούβερ είναι επίσης μια πόλη ιδανική για περιπατητές. Διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο δημόσιων μεταφορών και άνετους χώρους για όσους αγαπούν το περπάτημα.


Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και διάσημες τουριστικές πόλεις στον κόσμο. Οι επισκέπτες της εκτός από το μετρό και τα γνωστά –από τις ταινίες- κίτρινα ταξί, μπορούν να εξερευνήσουν το «Μεγάλο Μήλο» με τα πόδια. Οι δρόμοι είναι αριθμημένοι με τέτοιο τρόπο, που ακόμη κι αν χάσετε το χάρτη σας δύσκολα θα χαθείτε.



Παρίσι, Γαλλία



Το περπάτημα δίπλα στον Σηκουάνα και το πέρασμα πάνω από τις γέφυρες είναι μια εμπειρία που κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του θα δοκιμάσει. Μεγάλα πεζοδρόμια, πάρκα και κήποι προσθέτουν μια ιδιαίτερη νότα ομορφιάς σε όσους αποφασίζουν να γνωρίζουν την «Πόλη του Φωτός» με τα πόδια.



Βαρκελώνη, Ισπανία



Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας είναι ιδανική για όσους αγαπούν το περπάτημα. Άνετα πεζοδρόμια, μεγάλοι δρόμοι, πάρκα και τα παραμυθένια δημιουργήματα του Γκαουντί να συνοδεύουν την περιήγηση στη μαγική Βαρκελώνη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το περπάτημα για να γνωρίσει κανείς την πόλη.



Χονγκ Κονγκ, Κίνα



Παρότι οι δρόμοι του Χονγκ Κονγκ είναι ασφυκτικά γεμάτοι με λεωφορεία, ταξί και αυτοκίνητα, υπάρχει μια τάξη σε αυτό το χάος. Οι δρόμοι είναι καλά οργανωμένοι με φανάρια και διαβάσεις για τους πεζούς. Πινακίδες στους δρόμους δίνουν οδηγίες στους πεζούς προς τα πού έχει πολύ κίνηση, ενώ η πόλη διαθέτει και μεγάλα πεζοδρόμια. Εκτός από τα πόδια του, κανείς μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά της πόλης με το μετρό, τα λεωφορεία και ακόμη τα φέρρυ.



Μελβούρνη, Αυστραλία



Η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αυστραλίας, μετά το Σίδνεϊ, διαθέτει ένα πολύ καλό δίκτυο τραμ, τρένων και λεωφορείων. Εκτός από αυτά οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη είτε με τα πόδια, είτε ακόμη και με ποδήλατο, καθώς είναι σχετικά επίπεδη.







ΠΗΓΗ. iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου