ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ - Καταγγέλλει τις απολύσεις στον «ALPHA»

ΔΕΥΤΕΡΑ 29-6-2015


Τις απολύσεις 2 εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. 

Τις χαρακτηρίζει «αναίτιες, απαράδεκτες, παράνομες και καταχρηστικές, όπως και κάθε απόλυση που γίνεται με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Εργοδοτικό έγκλημα στην υπηρεσία της κερδοφορίας!

Με απολύσεις εργαζόμενων -όπως συνηθίζουν όλοι οι κεφαλαιοκράτες- επιχειρούν να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους οι εταιρείες-μέτοχοι της "Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ".

Στα πρώτα θύματα αυτού του κύκλου προγραφών περιλαμβάνεται μία συνάδελφος παραγωγός, που πρόσφατα είχε επιβραβευτεί για την ποιότητα της δουλειάς της, καθώς και ένας συνάδελφος με σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να οδηγήσουν και σε κίνδυνο ζωής.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταδικάζει ως αναίτιες, απαράδεκτες, παράνομες και καταχρηστικές τις απολύσεις στον ALPHA, όπως και κάθε απόλυση που γίνεται με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα για την περίπτωση του συναδέλφου:

α) Καλούμε τα προεδρεία της ΕΠΗΕΑ και της ΠΟΕΠΤΥΜ να αναλάβουν ΤΩΡΑ την ευθύνη τους, αφού ο συνάδελφος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος της Ένωσης, εξαιτίας των προβλέψεων των αναχρονιστικών καταστατικών των δημοσιογραφικών Ενώσεων. 

β) Απαιτούμε από τα συναρμόδια υπουργεία να αποτρέψουν ΤΩΡΑ αυτό το εργοδοτικό έγκλημα.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί το δικαίωμά του στη δουλειά με αξιοπρέπεια».



ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου