ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΟΣΕ - Ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΞΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-4-2015



 



Λάσπη και προβοκάτσια αντί επιχειρημάτων

 

Την τακτική της λασπολογίας στα πρότυπα του αυριανισμού υιοθετούν κάποιοι συνδικαλιστές της +ΣυνΕξέλιξης, φτάνοντας στα όρια της προβοκάτσιας σε βάρος της ΑΣΚΕ.

Με «λάσπη» προσπαθούν να απαντήσουν στην κριτική μας για το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα. 

-Ας διαβάσουν όμως τα ίδια τους τα κείμενα για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα διαθέσιμα και τότε θα δουν την αλλαγή της θέσης τους.  Αρκετές φορές μέσα από το «Στέκι της Έλξης» κατηγόρησαν τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ (και πολύ καλά κάνανε), ότι διοικούν το σωματείο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όπως η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τώρα τι έγινε ξαφνικά; Οι ΠΝΠ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι τόσο κακές;

-Ας θυμηθούν τις προσπάθειές τους να βάλουν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική, αμέσως μετά την κυβερνητική εναλλαγή, ξεχνώντας τη μέχρι τότε θέση τους για διεκδίκηση των απωλειών της τελευταίας περιόδου σε μισθούς και δικαιώματα.

-Ας θυμηθούν την πρόταση του ΣΙ-ΔΙ για προσλήψεις στον ΟΣΕ μέσω «voucher». Ευρωενωσιακής έμπνευσης ακραία μορφή εκμετάλλευσης του εργαζόμενου.

-Ας δουν τη συνεχή προσπάθειά τους να βάλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο σιδηρόδρομο να διεκδικήσει αλλαγές προσώπων στις διοικήσεις των εταιρειών κάνοντας …γαργάρα την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής.

Και θα κατανοήσουν (αν και το ξέρουν) γιατί λέμε ότι διαμορφώνουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, δίνοντας έτσι «συγχωροχάρτι» και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ.

Εμείς θα συνεχίσουμε την κριτική μας σε θέσεις και πρακτικές του σωματείου και των παρατάξεων με τις οποίες διαφωνούμε, στις πολιτικές των κυβερνήσεων που διαχειρίζονται το αστικό σύστημα – όπως και εάν βαφτίζονται – γιατί είναι από χέρι αντεργατικές.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τις θέσεις μας και να ζητάμε να τις υποστηρίξουν οι μηχανοδηγοί για να δυναμώσει ο αγώνας τους για την ανάκτηση των μέχρι τώρα απωλειών τους, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, για να επιβάλλουν οι εργαζόμενοι ένα φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης στη χώρα, σε αντίθεση με το φιλομονοπωλιακό δρόμο που προσπαθεί να εξασφαλίσει η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες.

    ΑΣΚΕ
25/4/2015

Σημείωση: Την κρίση για τον χαρακτηρισμό «αλητεία» προς την ΑΣΚΕ (άρα και προς τις θέσεις της, τη μέχρι τώρα πορεία της και τους ψηφοφόρους της) από το «Στέκι της Έλξης» την αφήνουμε στους μηχανοδηγούς και σ’  όλους τους σιδηροδρομικούς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου