ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συμβούλιο της Ευρώπης - Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη για τον αντικομμουνιστικό νόμο της Ουκρανίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-4-2015


Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που συμμετείχε χθες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανέδειξε με την παρέμβασή της το ζήτημα του πρόσφατου αντικομμουνιστικού νόμου στην Ουκρανία που προχωράει στην απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με τον ναζισμό.


Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε:

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι 70 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική νίκη των λαών στην Ευρώπη, η Ευρώπη τώρα αντιμετωπίζει στην ευρύτερη έννοια, ένα πολιτικό Μενγκελισμό που προσπαθεί να εξισώσει το ναζισμό και τον κομμουνισμό, δηλαδή πλανάται ένα φάντασμα της Ευρώπης βασισμένο σε δύσκολες και ακραίες καταστάσεις, όπως σε περιόδους πολέμου, πληρωμένο από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. 

Ένας αντικομμουνιστικός νόμος εισήχθη στην Ουκρανία πριν μια βδομάδα, απαγορεύοντας τους κομμουνιστές από οτιδήποτε και κατηγορώντας τους για το καθετί. Δεν μπορούν ούτε να αναφέρουν ή να επικαλεστούν τον οποιοδήποτε συνδέεται με τον κομμουνισμό μήτε καν να αναφερθούν στα λόγια του. 

Υπενθυμίζω ότι πριν από περίπου 10 χρόνια αποφύγαμε εδώ στο Συμβούλιο της Ευρώπης την εξίσωση του ναζισμού, που είναι μια εγκληματική ιδεολογία και εγκληματική πρακτική, με τον κομμουνισμό, που μπορεί και είναι το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου και στον οποίο κομμουνισμό οφείλουμε πολλά από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία υπερασπιζόμαστε και εφαρμόζουμε σήμερα.

Καλώ τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να μην υπογράψει τον αντικομμουνιστικό νόμο και την απαγόρευση του κόμματος. Στην Ουκρανία έχουμε ήδη κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές να κατηγορούνται για οτιδήποτε έχει συμβεί, σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα. 

Προέρχομαι από την Ελλάδα, μια χώρα όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει σχεδόν 100 χρόνια (συμπληρώνονται το 2018) και οι ναζιστές οδηγούνται σε δίκη σήμερα. 

Σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και εξεγέρσεις ο φασισμός και ο ναζισμός ξεκινούν την απάνθρωπη δράση τους κυνηγώντας κομμουνιστές. 
Μετά επιτίθενται στους δημοκράτες, τους Εβραίους, τους μουσουλμάνους κ.ο.κ Έχουμε δει αυτό το "έργο" να παίζεται και παλιότερα στην ιστορία μας. Ας σταματήσουμε να χειροκροτούμε αυτή την ιδέα. 

Ο αντικομμουνισμός είναι το πρώτο βήμα όλων των φασιστών ναζιστών όπου και όπως και αν εμφανίζονται. Καλώ το Συμβούλιο της Ευρώπης να μην το επιτρέψει να συμβεί και στην περίπτωση της Ουκρανίας».

ΚΚ Ουκρανίας: Κατήγγειλε την έξαρση των διώξεων κομμουνιστών και όσων αντιστέκονται

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, κατήγγειλε τον αντικομμουνιστικό νόμο που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο στην Ουκρανία στις 9 Απρίλη, που όπως είπε επιδιώκει εκτός των άλλων να συμβάλει στην υπονόμευση της συμφωνίας ειρήνευσης στην ανατολική Ουκρανία που υπογράφτηκε στις 12 Φλεβάρη φέτος στο Μινσκ, ενώ αναφέρθηκε και στην έξαρση της δράσης των εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις διώξεις για πολιτικούς λόγους στη χώρα του, που ήδη μετατρέπονται σε πολιτικές δολοφονίες και σημείωσε ότι υπάρχουν 400 τουλάχιστον νομικές διώξεις κατά κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που αντιτίθενται στην εξουσία της κυβέρνησης του Κιέβου. 
Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι οι διώξεις αυτές γίνονται συστηματικά από μια πολιτική αστυνομία στα πρότυπα της Ναζιστικής Γκεστάπο.



ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου