ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Απλήρωτοι τρεις μήνες σε έργο καθαριότητας απο την εταιρεία «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε.»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-302015


Την εταιρεία «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ Α.Ε.», ανάδοχο των έργων καθαριότητας του ΟΣΕ και του ΟΑΕΔ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών νομού Αχαΐας, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών στους 30 εργαζόμενους που έχει στην Πάτρα.


Η εταιρεία, σημειώνει το Σωματείο, «είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα σε αριθμό εργαζομένων και αναλαμβάνει έργα για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας σε δεκάδες φορείς του δημοσίου συνεργαζόμενη με την εταιρεία "ΧΩΡΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε.". Στη συγκεκριμένη εργολαβία είναι σύνηθες το φαινόμενο της απλήρωτης δουλειάς με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι σε μια διαρκή ανασφάλεια».

Το Σωματείο επισημαίνει πως «αέρα στα πανιά των εργολάβων έδωσαν και δίνουν οι κυβερνήσεις που πέρασαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΔΗΜΑΡ αλλά και αυτή που ήρθε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μιας και στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του δημοσίου» και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να δημιουργήσουν ένα δυνατό μαζικό κίνημα αντίστασης σε κάθε επιχείρηση για να μην υπάρχουν άλλα τέτοια φαινόμενα».

Στην κατεύθυνση αυτή προβάλλει τα αιτήματα: 

Οι διοικήσεις ΟΣΕ και ΟΑΕΔ να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στους χώρους που δραστηριοποιείται η εταιρεία, όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τις συμβάσεις στα χέρια τους, να δίνονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα. 
Απαιτεί τώρα την επιστροφή των μισθών στα συνεργεία καθαρισμού στα επίπεδα του 2011. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Επαναφορά στη λίστα των ΒΑΕ των καθαριστριών εργολαβικών συνεργείων. 
Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου