ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-3-2015


Ομάδα συνεργατών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει η κυβέρνηση κίνητρα στους καταναλωτές προκειμένου να πληρώνουν όχι με πιστωτική κάρτα αλλά με χρεωστική. 



Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να παράσχει κίνητρα για όποιους πληρώνουν αποκλειστικά με χρεωστική κάρτα που θα είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό μισθοδοσίας ή καταθέσεών τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρχει κλιμακωτή επιστροφή κεφαλαίου με κάθε συναλλαγή ενώ τα κίνητρα θα είναι αυξημένα σε τομείς όπως της παροχής υπηρεσιών γιατρών, υδραυλικών κλπ.

Αν ισχύσει αυτή η ρύθμιση, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μηχανήματα POS, ώστε να μπορούν να χρεώνουν τις κάρτες των πελατών τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αρχή θα γίνει από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα αποκτήσουν χρεωστικές κάρτες με ελάχιστη χρέωση ανά συναλλαγή στα 0,25 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι θα εξαργυρώνουν την επιστροφή κεφαλαίου που θα έχουν κερδίσει μέσα στο έτος, με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου