ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Από 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ

ΤΡΙΤΗ 17-3-2015


Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει τόσο την αύξηση του κατώτατου μισθού σε δύο στάδια, όσο και την εξομοίωση από τον Απρίλιο των κατώτατων αμοιβών για όλους όσους είναι κάτω των 25 ετών, στο ύψος του σημερινού κατώτατου μισθού. 


Ετσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Νews, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 586 ευρώ, από 511 ευρώ που είναι σήμερα. 

Απώτερος στόχος του υπουργείου θα είναι να μην υπάρχει εργαζόμενος το β' εξάμηνο του 2016 που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ. 

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Real News, προωθείται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση έως τις 30 Ιουνίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), που λήγει στα τέλη Μαρτίου, με στόχο τη διατήρηση όλων των θεσμικών όρων που περιλαμβάνει.

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό θα προχωρήσει έως το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου στην κατάθεση δεύτερου νομοσχεδίου, που θα αφορά την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Επίσης, θα προωθηθεί η μείωση του ορίου απολύσεων στο 2%, από 5% που ισχύει σήμερα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σύνδεση του ποσού της αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης ανάλογα με τα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.


ΠΗΓΗ. fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου