ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

ΠΕΜΠΤΗ 26-2-2015




Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που δεν έσπευσαν στις δύσκολες ώρες της Ελλάδας να απαλλαγούν από αυτά, σήμερα καρπώνονται τα οφέλη, αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.


Η διακράτηση των τίτλων κατά την περίοδο των ελληνικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015 και την περίοδο των διαπραγματεύσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της, έφερε στους επενδυτές τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως φέτος, σύμφωνα με τους δείκτες του Bloomberg για τα κρατικά ομόλογα.

Η απόδοση του δείκτη Bloomberg Greece Sovereign Bond από την αρχή του έτους διαμορφώνεται στο 11%, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ 31 δεικτών πυο απεικονίζουν κρατικούς τίτλους. 

Αυτό ξεπερνά την απόδοση στα πορτογαλικά ομόλογα κατά 4% και στα ιταλικά κατά 3,5%. Ο δείκτης είναι στο 100,80, το οποίο είναι 38% υψηλότερο από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.

"Θα αγόραζε κανείς τα ομόλογα αυτά γνωρίζοντας ότι ο πολιτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αυξηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, έχοντας έτσι αρκετά μεγάλη αντοχή", δηλώνει ο Ορλάντο Γκριν, strategist σταθερού εισοδήματος της Credit Agricole στο Λονδίνο. "Δεν γίνονται πολλές πράξεις, άρα θα πρέπει να αγοράσεις και να κρατήσεις", αναφέρει.

Αμέσως μόλις ορκίστηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης ταξίδεψε στο Λονδίνο για να συναντηθεί με περίπου 100 επενδυτές και να τους πει ότι δεν σχεδίαζε απομείωση του χρέους, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή που έλαβε μέρος στη συνάντηση.

Αυτό μπορεί να καθησύχασε επενδυτές, όπως την Pacific Investment Management Co. και το hedge fund Greylock Capital Management, οι οποίοι είχαν πει ότι συνέχιζαν να διακρίνουν αξία στα ελληνικά χρεόγραφα μετά τις εκλογές.

Το Bloomberg σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια των τεταμένων διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές της η αγορά ομολόγων παρέμεινε ήρεμη σε σύγκριση με το 2012.


ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου