ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο γέγονε, γέγονε;

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-2-2015


«Η διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας με τους υφιστάμενους όρους αμοιβής, από την εταιρεία "Nestle", συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης»




 Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, την περασμένη Παρασκευή, θα μπορούσε να συμπεράνει πως όλα έχουν καλά. 

Πως η εργοδοσία στη «Nestle» έβαλε στο συρτάρι τα σχέδια για μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων της μέσα από ατομικές συμβάσεις εργασίας. 

Πως εταιρεία και υπουργείο συμφώνησαν ότι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να εργάζονται χωρίς οι μισθοί τους να ψαλιδιστούν από 10% έως 38%. 
Μόνο που στη συνέχεια το ίδιο δελτίο αποσαφηνίζει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας την άρση της απόφασης για μισθολογικές μειώσεις μέσω ατομικών συμβάσεων», χωρίς να προκύπτει η στάση που πρόκειται να κρατήσει η εργοδοσία. 

Αρα, τι λέει το υπουργείο; Οτι οι «υφιστάμενοι όροι αμοιβής» για όσους υπέγραψαν ήδη ατομική σύμβαση, πριν παρέμβουν το κλαδικό Σωματείο και η Ομοσπονδία για να σταματήσουν οι εκβιασμοί της εργοδοσίας, θα παραμείνουν ως έχουν! 

Γι' αυτό θριαμβολογεί το υπουργείο; Για το «ο γέγονε γέγονε»; 

Είναι φανερό ότι οι ατομικές συμβάσεις, η επιθετικότητα της εργοδοσίας είναι εδώ και μετά τις εκλογές, με το αρμόδιο υπουργείο να εξαντλείται σε ευχές και συστάσεις. 
Μόνο ο ταξικός αγώνας που προτείνουν Ομοσπονδία και Συνδικάτο μπορεί να δώσει λύση υπέρ των εργαζομένων.



ΠΗΓΗ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου