ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Πρωτοχρονιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-12-2014


Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, ακόμα και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τσουχτερό θα είναι το κρύο την παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Από το βράδυ της Παρασκευής, θα κάνουν την εμφάνισή τους τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα υπάρχουν στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13-15 βαθμών κελσίου στα κεντρικά και νότια, ενώ από 8-10 βαθμούς θα έχει στη βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, νότια, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. 

Χιόνια περιμένουμε στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά, ενώ αξιοσημείωτη θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη -παραμονή της Πρωτοχρονιάς- αναμένουμε βροχές στα κεντρικά και τα νότια, χιόνια σε όλα τα ορεινά και πεδινά της βόρειας Ελλάδας και κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου.

Ανήμερα την πρώτη ημέρα του χρόνου το κρύο θα είναι τσουχτερό σε όλη τη χώρα, με χιόνια σε όλα τα ορεινά και πεδινά της βόρειας Ελλάδας, καθώς και στα ορεινά της Αττικής. Θυελλώδεις βοριάδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Αιγαίο.

 

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Σάββατο 27-12-2014

Χειμωνιάτικο θα είναι το τοπία από σήμερα, καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει και εντός των προσεχών ημερών θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα 


Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Πολύ γρήγορα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά. Στο ανατολικό Aιγαίο και τα Δωδεκάνησα πιθανώς τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα, όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

                     

Κυριακή 28-12-2014

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους έντονες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και αργότερα την ανατολική νησιωτική χώρα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

               

Δευτέρα 29-12-2014

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές, και χιονιά αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια και πιθανώς στην κεντρική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές και από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση από βορρά προς νότο.

                    

Τρίτη 30-12-2014 και Τετάρτη 31-12-2014

Καιρός: Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και βόρεια τοπικά 7 με 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και χιόνια σε αρκετές ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.


O χάρτης των χιονοπτώσεων την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου
O χάρτης των χιονοπτώσεων την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου


                       

                   

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου του 2015, προβλέπονται πυκνά χιόνια σε όλη την βόρεια Ελλάδα ως και σε παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Θα χιονίσει επίσης σε πεδινά μόνο τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ τα χιόνια στην Στερεά Ελλάδα θα πέφτουν πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, πρόσκαιρα ίσως και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς. Στην Πελοπόννησο θα χιονίζει πάνω από τα 500-600 μέτρα, ενώ θα χιονίσει και στα βουνά της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τσουχτερό κρύο θα επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα με τους βοριάδες να εντείνουν την χαμηλή θερμοκρασία.







ΠΗΓΗ. zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου