ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αλικαρνασσός - Μυκηναϊκά ευρήματα με ιστορία 3.500 χρόνων

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-11-2014


Νέα αντικείμενα από τη Μυκηναϊκή εποχή είδαν το φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών που διεξάγονται στην Αλικαρνασσό, στη νοτιοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet Daily News


 Κατά τους ειδικούς, τα νέα ευρήματα θα ρίξουν περισσότερο φως στην ιστορία της περιοχής, όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν το περίφημο Μαυσωλείο, ο τάφος του σατράπη Μαύσωλου, ένα από τα 7 θαύματα του τότε κόσμου.
Στην περιοχή εξάλλου υπάρχει και το Κάστρο των Ιωαννιτών ιπποτών του 15ου αιώνα, όπου από το 2012 λειτουργεί το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διευθύντρια του μουσείου, Εμέλ Οζκάν, δήλωσε οτι τα ευρήματα είναι 49 και ότι μαζί με τα υπόλοιπα Μυκηναϊκά αντικείμενα του μουσείου ο αριθμός τους φτάνει στα 248.


  «Έτσι το μουσείο μας γίνεται το πιο πλούσιο στα Μυκηναϊκά μεταξύ των τουρκικών μουσείων», φέρεται να δήλωσε η ίδια.
Η κ. Οζκάν είπε επίσης ότι τα ευρήματα χρονολογούνται πριν από 3.500 χρόνια και πως είναι πολύ σημαντικά. «Οι αμφορείς και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές αποδεικνύουν ότι η περιοχή της νεκρόπολης ανήκει στην πρώιμη εποχή του Χαλκού και ότι η εγκατάσταση είναι απο τις αρχαιότερες στην περιοχή της δυτικής Ανατολίας». 

Συμπλήρωσε δε ότι το σκελετικό υλικό που βρέθηκε θα μελετηθεί από ανθρωπολόγους και ότι τα ευρήματα θα εκτεθούν.


 




ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου