ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ολα στα μέτρα τους...

ΤΡΙΤΗ 28-10-2014
 

 
 Είπε ο Αντ. Σαμαράς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: 
 
«Το έπος του '40 εμπνέει και διδάσκει. Δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας και συστράτευσης στην τελευταία μάχη για την έξοδο της πατρίδας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας (...) Προχωρούμε τώρα (...) να πετύχουμε την ανάταξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας. 
Οι θυσίες που έγιναν από όλους αποδίδουν, ήδη, απτά αποτελέσματα. Η αρχή έγινε και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει. Η νίκη στην αδυσώπητη αυτή σύγκρουση θα είναι για όλους τους Ελληνες. Γιατί όλοι οι Ελληνες θα μπορούμε πια να πορευτούμε σε νέους δρόμους προοπτικής και ελπίδας».
 Ετσι είναι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Φέρνουν τα πάντα στα μέτρα τους και στις δικές τους επιδιώξεις. Γιατί τότε, το 1940 - 1944, ο λαός πάλεψε και τελικά έδιωξε τους φασίστες - ιμπεριαλιστές κατακτητές. 

Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί τους πρόγονοι και η τάξη που εκφράζουν είτε ήταν απόντες από τον απελευθερωτικό αγώνα, στη Μ. Ανατολή, είτε συμμαχούσαν με τον φασίστα κατακτητή. 
Σήμερα, με την κρίση, ο λαός πτωχεύει, το κεφάλαιο πλουτίζει.

Δεν έκαναν θυσίες όλοι οι Ελληνες, δεν είναι η «νίκη» για όλους τους Ελληνες. 
Θυσιάζεται ο λαός για να κερδίζουν οι καπιταλιστές.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου