ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

"Δες το αλλιώς" στο Μοναστηράκι

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-9-2014















Αυτοσχέδια μουσικά όργανα, κυνήγι θησαυρού, οικολογικά βιβλιοντυσίματα, κατασκευές από σύρμα και ανακυκλώσιμα υλικά, ιδέες για οικολογικά πάρτι, μετατροπές επίπλων, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες του φεστιβάλ «Δες το αλλιώς» για την επαναχρησιμοποίηση, ανταλλαγή και δωρεά αντικειμένων, 
από το πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή του WWF Ελλάς, που θα γίνει στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Βρυσάκι, στο Μοναστηράκι.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, και τις παράλληλες εκδηλώσεις θα συμπληρώσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους, συναυλία με τον Νίκο Τουλιάτο και τον Simone Mongelli.


Μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιμένουν το κοινό για να το μυήσουν στον κόσμο της επαναχρησιμοποίησης, δίνοντας νέα ζωή σε άχρηστα αντικείμενα, μαζί με τους Handmade revolution, Transfodesign, Μικροί Μεγάλοι, ftiaxto.gr, Ηλέκτρα Πάστη, Αναστασία Δάλμα, Yiuco, Sofan, Γιώργο Κατσαρό και Ευαγγελία Μπίζα.


Η παιδική ενότητα του σαββατοκύριακου φιλοξενεί πλούσιες δράσεις που διοργανώνουν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οι Μικρές Ιστορίες, το Baby Feat, η ομάδα Transfodesign, το Εργαστήριο Τέχνης Χαλκίδας, τα Μανταλάκια και η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι Bookcrossers «στήνουν» ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού.


Από την Τετάρτη έως και την Κυριακή (24 - 28 Σεπτεμβρίου) οι διοργανωτές συγκεντρώνουν στον πολυχώρο Βρυσάκι είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα που δεν έχουν λήξει, ανδρικά μπουφάν και παπούτσια, κάλτσες, σλίπινγκ μπαγκς, σκουφιά, παγούρια, κουζινικά) για τις ανάγκες των κέντρων υποδοχής αστέγων, των Πολυϊατρείων και του προγράμματος ΣΤΕΓΗ της Praksis.


Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Δες το αλλιώς» δρομολογούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες αποκλειστικά για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή (24-26 Σεπτεμβρίου) με διαδραστικά εργαστήρια που θα φέρουν στον πυρήνα τους την πολύτιμη σημασία της ανταλλαγής, της συνετής κατανάλωσης και της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων.
 

Οι μαθητές των σχολείων καλούνται να προσφέρουν προαιρετικά ένα παιχνίδι τους το οποίο θα λειτουργεί ως συμβολικό «εισιτήριο» εισόδου.

Τα συγκεντρωμένα παιχνίδια θα αποτελέσουν δωρεά των μαθητών στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μαζί με προσχολικά βιβλία, δωρεά των εκδοτικών οίκων Κέδρος, Μεταίχμιο και Καλειδοσκόπιο.





ΠΗΓΗ. euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου