ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ζάππειο - Διεθνής Έκθεση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-9-2014



Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα η «Έκθεση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι», ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο. 
 
Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι στο Ζάππειο από τις 3 έως και τις 8 Οκτωβρίου 2014 (ώρες λειτουργίας: 8 πμ – 9 μμ) και περιλαμβάνει 140 έργα ζωγραφικής και 2 γλυπτά.

Συμμετέχουν καλλιτέχνες από 28 χώρες, ανάμεσά τους 5 Έλληνες και ένας Κύπριος. 
Η έκθεση διοργανώνεται από την Διεθνή Ένωση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι, αποστολή της οποίας είναι να υποστηρίζει καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το Στόμα ή το Πόδι, επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους λόγω αναπηρίας ή ασθένειας.

Οι καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι, εκθέτουν τα έργα τους κατά καιρούς σε αναγνωρισμένα μουσεία, γκαλερί και δημόσιους εκθεσιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, τα έργα αυτά είναι πολύτιμα, γιατί έχουν δημιουργηθεί με τεράστια προσπάθεια, ψυχικό σθένος και μεγάλη αγάπη για την τέχνη, αφού οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν αποκλειστικά με το στόμα ή το πόδι.

Πολλά από αυτά τα έργα έχουν αναγνωρισθεί διεθνώς, ως δημιουργίες που μεταφέρουν συναισθήματα και μια υψηλή αισθητική και σίγουρα εκφράζουν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη οπτική του κόσμου μέσα από τη ματιά των καλλιτεχνών.

Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν ένα κοινό, ότι η τέχνη και η ζωγραφική παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους. 
Από πολλές απόψεις, η ζωγραφική δίνει ένα νέο νόημα σε μια συχνά αυστηρά περιορισμένη καθημερινότητα.

Η Διεθνής Ένωση των Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι προάγει τα συμφέροντα των καλλιτεχνών, ενώ λειτουργεί και σαν εκδοτικός οίκος που προωθεί τα έργα τους. 

Με αυτόν τον τρόπο τους βοηθά να είναι ενεργοί, εξασφαλίζει οικονομική ανεξαρτησία για τους ίδιους και την οικογένειά τους, αμβλύνει κατά πολύ το υψηλό κόστος της προσωπικής καθημερινής φροντίδας τους με τελικό στόχο να ζουν με ασφάλεια μια ολοκληρωμένη ζωή.

Επίσης, παρέχει ηθική και οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη και καλλιέργεια καλλιτεχνικών δεξιοτήτων σε ιδιαίτερα ταλαντούχους ανθρώπους, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της τέχνης ή επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Στην Ελλάδα, ο εκδοτικός οίκος Ζωγραφική με το Στόμα και με το Πόδι, στηρίζει τους καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το στόμα και το πόδι και τους βοηθά να πωλούν αναπαραγωγές των έργων τους σε Χριστουγεννιάτικες κάρτες και ημερολόγια.




ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου