ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας - 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Παρουσίαση της παράσταστης "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ"

ΠΕΜΠΤΗ 31-7-2014



Το σπουδαιότερο μνημείο της Λάρισας, το αρχαίο θέατρο, αυτός ο πολύτιμος χώρος πολιτισμού της πόλης, αύριο βράδυ θα φωταγωγηθεί για να φιλοξενήσει στις 9:15 μ.μ. μια σπουδαία παράσταση.

Ο λόγος του Διονύσιου Σολωμού, μέσα από το έργο του, «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», θα ακουστεί και στο αρχαίο θέατρο της πόλης, μέσα από την ερμηνεία της γνωστής ηθοποιού Όλιας Λαζαρίδου.

Η παράσταση που είναι μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών, του «Διαζώματος» και των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων, ταξιδεύει σε αρχαία θέατρα της Ελλάδας, σε χώρους με ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία και απόψε κάνει στάση στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Σήμερα με αφορμή την παρουσίαση της στη θεσσαλική πρωτεύουσα, δόθηκε συνέντευξη τύπου, από τους βασικούς συντελεστές, τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη και την πρωταγωνίστρια Όλια Λαζαρίδου.

Συγκλονιστική εμπειρία χαρακτήρισε το ανέβασμα του έργου σε διάφορους αρχαίους χώρους ο κ. Αβδελιώδης.

Για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων ότι «τα αρχαία θέατρα αποκτούν ζωή, γίνονται οικεία στους πολίτες, γίνονται μέρος της ζωής τους.
Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι ότι ο κόσμος που παρακολουθεί την παράσταση έρχεται σε επαφή με το λόγο του Διονύσιου Σολωμού.

Το κείμενο έχει αναφορές και στο σήμερα και δίνει απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν.

Διότι ο Σολωμός εμμέσως αναφέρεται στο κακό του τότε, αλλά και του σήμερα με έναν παραλληλισμό, στα δεινά που βιώνει ο Έλληνας και εξηγεί ότι δεν πρέπει να το φοβάται, αλλά αντίθετα να το λυπάται.

Δια του έργου ο θεατής λαμβάνει ένα παρήγορο μήνυμα για τα προβλήματα της καθημερινότητας του, πώς να τα διαχειρίζεται χωρίς να τα φοβάται», κατέληξε ο σκηνοθέτης.



Η βασική πρωταγωνίστρια του έργου Όλια Λαζαρίδου χαρακτήρισε τον εαυτό της ευλογημένο, που της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει σε μια τέτοια παράσταση, να γίνεται ένα με όλους αυτούς τους αρχαίους χώρους της Ελλάδας και να κοινωνεί στους θεατές το σπουδαίο έργο του Δ. Σολωμού».

Η κ. Λαζαρίδου σημείωσε ακόμη ότι ο πολιτισμός είναι ότι πολυτιμότερο διαθέτει μια χώρα και στη δεδομένη χρονική συγκυρία η Ελλάδα θα πρέπει να παράξει πολιτιστικό έργο και να διασφαλίσει κάθε ποιοτική δουλειά που γίνεται από κάποιους ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού.

Τους δύο βασικούς συντελεστές της παράστασης καλωσόρισε  στη Λάρισα, το μέλος του «Διαζώματος» κ. Γιάννης Σάπκας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τη Λάρισα, να φιλοξενεί στο αρχαίο θέατρο της μια τέτοια παράσταση, που παίχτηκε ήδη σε άλλους αρχαίους χώρους της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Φεστιβάλ και του «Διαζώματος» να ενταχθούν τα αρχαία θέατρα στη ζωή του Έλληνα πολίτη και να λειτουργήσουν ως χώροι πολιτισμού και προβολής της χώρας διεθνώς πέτυχε το σκοπό της».

Η παράσταση που θα δει το θεατρόφιλο κοινό θα έχει διάρκεια μία ώρα και παίζουν ακόμη η Δανάη Ρούσου που ερμηνεύει τον Φύλακα Άγγελο και η Κατερίνα Χαρμάνη η οποία ερμηνεύει το φάσμα της Ελευθερίας ή της Νίκης.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου», «Γνώση», «Public» και η τιμή ανέρχεται στα 15 ευρώ.
Επίσης εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο του θεάτρου. 


ΠΗΓΗ. alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου