ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός θα γίνει ξανά κυρίαρχος στη χώρα του

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-5-2014



Μαζική συμμετοχή του λαού στις κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, δεσμεύτηκε για το τέλος των μνημονίων.
 
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον πρωθυπουργό προσωπικά για "διχαστικό λόγο", προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, έχει στόχο "να ενώσει όλους τους Έλληνες".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής, ως το δημοψήφισμα για το μνημόνιο, που ποτέ δεν έγινε.

"Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη.

Δίνουμε τέλος στην υποτέλεια, τη μιζέρια και τη διαπλοκή. Χτίζουμε τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και σήμερα η φωνή σας ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Την Ευρώπη που έμαθε επιτέλους πως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φωνή και αξιοπρέπεια. Πως ο λαός μας έχει περηφάνια και μπορεί να ορθώνει το ανάστημά του. 
Και μπορεί να ξαναπάρει το μέλλον στα χέρια του. Κλείνοντας την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο που φεύγει. Στον κόσμο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου. Στην παλιά Ελλάδα. Στους εκλεκτούς των δανειστών. 

Την Κυριακή ο λαός μας, γράφει Ιστορία. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου. Ανεξάρτητα από το πολιτικό του παρελθόν Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες. Τώρα καλείται να ανταποκριθεί στο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ", είπε ο κ. Τσίπρας.

 ΒΙΝΤΕΟ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Υπογραμμίζοντας πολλές φορές το θέμα της ενότητας του λαού και τον ρόλο του κόμματός του προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη νίκη, για μια ιστορική νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα».

«Ενώνουμε τον λαό στη βάση της ανάγκης του για ζωή και αξιοπρέπεια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το αύριο της πατρίδας μας είναι υπόθεση όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις».

Απαντώντας στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό.

«Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν, επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας, τις κάλπικες παροχές» σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε, «το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις πριν από δύο μέρες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

Αναλύοντας τη σημασία που θα έχει μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ήττα του κ. Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ» γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασυμβίβαστη και δυνατή φωνή του λαού».

Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες, να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η αλλαγή και το τέλος των μνημονίων.

"Ό,τι κι αν ψηφίζατε μέχρι σήμερα. Την Κυριακή ψηφίστε δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλλαγή. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη. Όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή, πιο σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος των μνημονίων. Το τέλος της υποταγής. 
Το τέλος της αναξιοπρέπειας. Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί  μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και του λαό μας".

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό:

*Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
*Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
*Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας.
*Τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
*Τέλος στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.
*Φθηνά φάρμακα
*Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.
*Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους.
*Προστασία της πρώτης κατοικίας.
*Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
*Αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες.
*Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
*Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
*Φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.
*Έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών.
*Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και στο Δημόσιο.
*Προστασία του νερού ως συλλογικού αγαθού
*Προστασία των λιμανιών από την εκποίησή τους
*Προστασία της πρόσβασης όλων στις παραλίες

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η συμμετοχή των πολιτών, στη συγκέντρωση, είναι διπλάσια από την αντίστοιχη του 2012 και σημείωσε ότι "ο λαός αποφάσισε".

ΠΗΓΗ. news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου