ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Σφήνα» από Siemens στην προσφορά GE για Alstom

ΤΡΙΤΗ 29-4-2014


Η Γαλλική κυβέρνηση ανέβαλε προγραμματισμένη συνάντηση με στελέχη της General Electric όπου θα εξεταζόταν η προσφορά ύψους 13 δισ. δολαρίων της αμερικανικής εταιρίας για το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Alstom, δηλώνοντας ότι θέλει χρόνο για να εξετάσει προσφορά της γερμανικής Siemens. 

Ο γάλλος υπουργός βιομηχανίας Arnaud Montebourg αναμενόταν να συναντήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της GE σήμερα Κυριακή στο Παρίσι ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένο επίσης διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής εταιρίας για να εξετάσει την προσφορά.

Ο κ. Montebourg δήλωσε: "Δεδομένου του στρατηγικού διακυβεύματος για τη γαλλική βιομηχανία και την οικονομία, η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί χωρίς να λάβουν υπόψη τις εναλλλακτικές επιλογές με βάση το διεθνές ενδιαφέρον".

Η Siemens επιβεβαίωσε ότι έστειλε επιστολή στην Alstom όπου αναφέρει ότι είναι διατεθειμένη να εισέλθει σε συζητήσεις με το γαλλικό κολοσσό αναφορικά με τις "μελλοντικές στρατηγικές ευκαιρίες". 
Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, η Siemens δεν έχει καταθέσει ανταγωνιστική προσφορά αλλά εκφράζει ενδιαφέρον να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, εάν ενδιαφέρεται η Alstom.

Η παρέμβαση της Siemens ενδέχεται να βρεί ευήκοα ώτα στη γαλλική κυβέρνηση που φέρεται να εχει προσκαλέσει η ίδια τον γερμανικό όμιλο, ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο "να πέσει σε αμερικανικά χέρια ένα στολίδι της εγχώριας βιομηχανίας".


ΠΗΓΗ. euro2day


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου