ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Για τα αδιάθετα κεφάλαια

ΤΡΙΤΗ 22-4-2014


«Οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, όχι μόνο για εισπρακτικούς λόγους, αλλά κυρίως για ενίσχυση των μακροπρόθεσμων εισροών κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία, την αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» (άρθρο ΚΕΠΕ, «Ημερησία», 16/3/2014). 




Η αστική προπαγάνδα, από το 2010 ακόμη, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, πρόβαλλε έντονα την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να αποπληρωθούν τα κρατικά χρέη. 
Υπολόγιζαν τότε να εισπράξουν 50 δισ. ευρώ. 
Από τότε ακόμη το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» επέμεναν ότι τα μεν μνημόνια δεν επιβλήθηκαν κυρίως για το χρέος, αλλά για καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να επενδυθούν αδιάθετα κεφάλαια. 
Τώρα το παραδέχονται μόνοι τους. Βεβαίως, επενδύσεις θα γίνουν, κάποιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. 
Πολύ λιγότερες συγκριτικά με το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, χωρίς να υπάρξει αποκατάσταση εισοδημάτων, ανάσχεση των συνθηκών που επιβάλλουν οι εργαζόμενοι να ζουν με υποτιμημένες τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.


ΠΗΓΗ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου