ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν τη Δευτέρα 28 Απρίλη οι Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

ΤΡΙΤΗ 29-4-2014


Αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν τη Δευτέρα 28 Απρίλη οι Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, που γέμισε απ' άκρη σ' άκρη.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, είπε στην ομιλία του:

«Τιμάμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους νεκρούς της τάξης μας, όλους όσοι πάλεψαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, για τα δίκαια της εργατικής τάξης. Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργάτες όλου του κόσμου, που στενάζουν κάτω από το ζυγό της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Για εμάς, τιμή δεν είναι τα μεγάλα λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε να εξυμνούμε το παρελθόν και να κλαψουρίζουμε για το σήμερα. Ούτε να θαυμάζουμε τον ηρωισμό των προηγούμενων γενιών και να μην αντιμετωπίζουμε μαχητικά τις δυσκολίες τού σήμερα.

Η μεγαλύτερη τιμή είναι να αντλούμε τα σωστά διδάγματα από το παρελθόν και να τα αξιοποιούμε στο σήμερα. Να μην επαναλαμβάνουμε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, να ανεβαίνει το επίπεδο της ατομικής και συλλογικής ευθύνης και να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Να παραδώσουμε τη σκυτάλη του αγώνα πιο μπροστά από εκεί που μας την παρέδωσαν οι προηγούμενοι. Τιμάμε τους ταξικούς αγώνες τού χτες, με το να γινόμαστε άξιοι συνεχιστές τους, καλύτεροι επαναστάτες.

Γι' αυτό κάθε χρόνο η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί για εμάς και μέρα επιθεώρησης των δυνάμεών μας, της οργάνωσής τους, του ιδεολογικού εξοπλισμού τους, της μαχητικότητας τους και της ετοιμότητας για πιο δύσκολες συνθήκες. Μέρα κριτικής και αυτοκριτικής, ανάδειξης των ελλείψεων και των αδυναμιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για να γίνουν πιο αξιόμαχες και αποτελεσματικές, για μάχη μέχρι την τελική νίκη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


                         


ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου