ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν διαμηνύει η κυβέρνηση ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-3-2014
Αποφασισμένη να προωθήσει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και τα άλλα σκληρά μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, παρά τις αντιδράσεις, δηλώνει η κυβέρνηση, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων.




Ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της όλες τις παρατηρήσεις και είναι διατεθειμένη να ακούσει όλες τις απόψεις, όμως είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά.

«Έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως του ΟΟΣΑ ή της τρόικα», δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ο Κωστής Χατζηδάκης. 
Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, υποστήριξε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις και τα νομοθετημένα καρτέλ» που εξασφαλίζουν 
«κέρδη με αθέμιτο τρόπο σε υπερπροστατευμένες ομάδες».

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 
Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ψηφιστεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Απρίλη. Το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει τρία άρθρα, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ένα για τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις όπως τα μέτρα του ΟΟΣΑ και ένα για τις φορολογικές αλλαγές.

Στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών, μέσα από την εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ, θα προωθηθούν μια σειρά φιλομονοπωλιακά μέτρα για το άνοιγμα των αγορών σε τομείς όπως το γάλα, τα φάρμακα, το ψωμί, οι μεταφορές, ο τουρισμός και το βιβλίο. Οι ρυθμίσεις αυτές θα εκτοπίσουν τους αυτοαπασχολούμενους, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στο επίκεντρο των νέων ανατροπών θα βρεθεί το ασφαλιστικό. 
Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στη διενέργεια νέας αναλογιστικής μελέτης για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, γεγονός που θα στρώσει το έδαφος για πρόσθετα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό με το πρωτογενές πλεόνασμα και προσπαθεί να κρύψει τα νέα μέτρα που θα έρθουν μετά τις εκλογές. 
Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως «νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτε». 
Βέβαια ακόμη και αν δεν επιβληθούν νέοι φόροι, η κυβέρνηση μονιμοποίησε μια σειρά χαράτσια που υποτίθεται ότι θα ήταν έκτακτα, όπως το χαράτσι για τα ακίνητα και η εισφορά αλληλεγγύης.
Στον αποπροσανατολισμό του λαού συμβάλλουν και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που προτείνουν «εναλλακτικές» προτάσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστούν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, κυρίως στο γάλα. 
Τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τις επαφές με τους βουλευτές τους που έχουν προβάλει ενστάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.  



ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου