ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - Σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί με τις εταιρείες να καραδοκούν

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-3-2014

Με βάση το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μετά από ένα μήνα θα τους μεταφέρει στο ΕΚΑΒ
Οι κίνδυνοι που θα προκύψουν εξαιτίας της επικείμενης διαθεσιμότητας περίπου 1.000 οδηγών δημόσιων νοσοκομείων - όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο - αναδείχθηκαν σε χτεσινή παρέμβαση στον υφυπουργό Υγείας, Αντ. Μπέζα. Από χτες μέχρι τη Δευτέρα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε στάση εργασίας τη Δευτέρα (11 π.μ.-3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μ.

Οι οδηγοί ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων μεταφέρουν καθημερινά μοσχεύματα, αίμα, τρόφιμα και άλλα απαραίτητα υλικά, ασθενείς που νοσηλεύονται σε μεγάλα νοσοκομεία και πρέπει να μεταφερθούν από το ένα κτίριο στο άλλο για χειρουργεία ή ειδικές εξετάσεις κ.ά. Επίσης οι οδηγοί του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρουν παιδιά στη Μονάδα Ειδικής Αγωγής Αυτιστικών Ατόμων και θα μείνουν καθηλωμένα σπίτι τους αν δεν βρουν λύση οι γονείς τους.

Ο Αντ. Μπέζας είπε πως μετά τον ένα μήνα διαθεσιμότητας οι οδηγοί θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΔΗΝ τόνισαν πως πρόκειται για ένα κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο και πως η διαθεσιμότητα των οδηγών - εξειδικευμένου προσωπικού με σύνθετα καθήκοντα - θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των νοσοκομείων. Το αποδεκατισμένο από προσωπικό ΕΚΑΒ θα κληθεί να αναλάβει και τα καθήκοντα των οδηγών το διάστημα της διαθεσιμότητας. Χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ.

Το θέμα ανέδειξε και το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», σημειώνοντας σε επιστολή προς το διοικητή τη μεγάλη έλλειψη οδηγών που «αποδεικνύεται και από τα άνω των 430 ρεπό που τους οφείλει η υπηρεσία, καθώς και από το γεγονός ότι υπηρετούν σε 12ωρες βάρδιες». 

Παράλληλα εκφράζονται βάσιμες υποψίες για άμεση εκχώρηση και αυτού του τομέα των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των υπηρεσιών και το κόστος που θα μετακυλιστεί στους ασθενείς.

«Επιπλέον, δημιουργούνται ερωτηματικά για τους οδηγούς (που προήλθαν από Πολυκλινική, ΙΚΑ κ.λπ.) που έχουν τεθεί μια φορά σε διαθεσιμότητα και ενδεχόμενη δεύτερη θα σημάνει την οριστική απόλυσή τους», τονίζει το σωματείο.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου