ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δικηγόροι Θεσσαλονίκης: Θα αναθεωρηθεί η απόφαση για εφάπαξ και εισφορές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-3-2014


της Άννης Καρολίδου
Μέχρι τις 2:30 το πρωί συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, από της 8:30 το βράδυ της Πέμπτης, για ένα και μόνο θέμα, τις αλλαγές στις επικουρήσεις από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων ( Τ.Α.ΔΙ.Θ).

 




Η πρόσφατη απόφαση του Ταμείου ( 13/3/2014) - για μη καταβολή του εφάπαξ με τη συμπλήρωση 15ετίας, σε περίπτωση διαγραφής από το ΤΑΔΙΘ ή, για χρόνο μικρότερο της 15ετίας, επιστροφής των εισφορών εντόκως – έχει ξεσηκώσει πολλούς δικηγόρους. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, οι παρουσίες στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του ΔΣΘ, πολλές, όπως μετά από συζήτηση ωρών αποφασίσθηκε να αναθεωρηθεί η επίμαχη απόφαση.
Αν και μετά τη διεξοδική συζήτηση δε λήφθηκε απόφαση, υπάρχουν σκέψεις να δοθεί η δυνατότητα στους διαγραφέντες να πάρουν έστω μερική- το 50%- του εφάπαξ που δικαιούνται βάσει των εισφορών που έχουν καταβάλλει.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Ταμείου ζητούν να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς, που δεν συνέδεε την καταβολή εφάπαξ ή  την επιστροφή εισφορών, σε περίπτωση διαγραφής από το ΤΑΔΙΘ, με τη συνέχιση της άσκησης του επαγγέλματος.

Εν τω μεταξύ, 153 δικηγόροι πρόκειται να καταθέσουν εξώδικο, ενώ θα ακολουθήσουν μηνυτήριες αναφορές καθώς υπάρχουν ασφαλισμένοι που υποστηρίζουν ότι δεν έχει γίνει καλή διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου.

Η απόφαση για αλλαγή του τρόπου καταβολής του εφάπαξ, λήφθηκε μετά το κούρεμα του PSI και τη μεγάλη μείωση στις εισφορές, της τάξης του 70%.


ΠΗΓΗ. voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου