ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτος στόχος των ουκρανών νεοναζί οι κομμουνιστές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-2-2014



Οι επιθέσεις κατά κομμουνιστικών στόχων πληθαίνουν και εξαπλώνονται. Σε πρώτη φάση καταστράφηκαν δεκάδες αγάλματα του Λένιν. 
Ακολούθησε η αφαίρεση ενός μνημείου του «άγνωστου στρατιώτη» του σοβιετικού στρατού που πολέμησε ενάντια στους ναζί, που βρισκόταν στην επαρχία Λβιβ, στη Δυτική Ουκρανία, όπου υπερισχύουν οι αντικυβερνητικές δυνάμεις. 
Πριν από λίγες ημέρες ομάδες νεοναζί εισέβαλα στα κεντρικά γραφεία του ΚΚ Ουκρανία καταστρέφοντας τα πάντα. 
Μια «αντικομμουνιστική υστερία» βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του.

«Οι ενέργειες των ακροδεξιών, με επικεφαλής τις «αναθρεμμένες» από το καθεστώς του Γιανουκόβιτς ανοιχτά νεοναζιστικές δυνάμεις - ιδεολογικές κληρονόμους των Ναζί εισβολέων, συνοδεύεται από μία νέα, εξαιρετικά επικίνδυνη έκρηξη της αντικομμουνιστικής υστερίας, από την καταστροφή – όπου υπάρχουν – των μνημείων του Λένιν και των ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, από συμμορίτικες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του Κόμματός μας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας, από ηθική και φυσική τρομοκρατία εναντίον των κομμουνιστών και από την απαίτηση για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας», σημειώνει χαρακτηριστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας.
 
Η παρουσία τους ήταν δεδομένη από την αρχή. Όμως μέσα από το κίνημα της Πλατείας Ανεξαρτησίας υποστηρίχθηκαν από τους φιλοευρωπαίους και ενισχύθηκαν. 
 
Πρωταγωνίστησαν στις ένοπλες συγκρούσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τις οποίες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.  
 
Απέρριψαν τη συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και διαμήνυσαν πως θα συνεχίσουν την ένοπλη δράση τους. «Θα ορμήσουμε με τα όπλα», δήλωνε πριν από λίγες ημέρες ο αρχηγός τους προς τους οπαδούς του στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. «Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα σε όσους εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού και πλέον, ενδεχομένως από τη θέση της κυβέρνησης, να το βρουν μπροστά τους», σχολίασε ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης στο Tvxs.gr, αναφερόμενος στη φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση και «μακιαβελική» στάση της Δύσης. 
Πρώτος στόχος των παραστρατιωτικών νεοναζιστικών ομάδων οι Κομμουνιστές.
 
Σε αντίθεση με τα γεγονότα στις δυτικές περιοχές, στην ανατολική Ουκρανία πολίτες προστατεύουν τα μνημεία της κομμουνιστικής παράδοσης της χώρας. Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία προστατεύοντας το άγαλμα του Λένιν. 
Στις ανατολικές περιοχές τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται και συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών. 
 
Μερικές ημέρες νωρίτερα, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας Γιανουκόβιτς – αντιπολίτευσης, ο Ντμίτρι Γιάρος, αρχηγός του «Δεξιού Τομέα», του συνασπιμού ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων, ανέβηκε στο βήμα που είχε στηθεί στην Πλατεία Ανεξαρτησίας διακόπτοντας τον Βιτάλι Κλίτσκο, ηγέτη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. «Θα ορμήσουμε με τα όπλα, σας τ' ορκίζομαι», δήλωσε προς τους οπαδούς του που τον αποθέωναν, απορρίπτοντας τη συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Νεοναζιστικές και νεοφασιστικές οργανώσεις του Δεξιού Τομέα καλούν τους οπαδούς τους σε σύγκρουση με τους κομμουνιστές και τους φιλορώσους με «όλα τα μέσα», όπως είπε και ο Βιτάλι Κλίτσκο, σύμφωνα με το RT.
 
Η νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία χρησιμοποιεί τους νεοναζί και δεν καταδικάζει αυτές τις πράξεις.  Με βάση τα τελευταία γεγονότα το ΚΚ Ουκρανία θα σταθεί απέναντι στην νέα κυβέρνηση. Υπερασπιζόμενη το σύνταγμα και τα συμφέροντα των εργαζομένων», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ακολουθεί το μήνυμα του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Iskra:
 
«Αγαπητοί σύντροφοι κομμουνιστές! Απευθύνομαι σ’ εσάς σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων των τελευταίων τριών μηνών χύθηκε αίμα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Απειλήθηκε η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η ίδια η ύπαρξή της ως ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος.
 
Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν μονοσήμαντο χαρακτήρα. 
Η συμμετοχή σε αυτά μεγάλων μαζών ανθρώπων, αντανακλά τη βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια προς την πολιτική του καθεστώτος του Γιανουκόβιτς και του περιβάλλοντός του, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα με κάκιστο τρόπο, εξαπάτησε το λαό, εγκατέλειψε τις προεκλογικές του υποσχέσεις και στη δυσκολότερη στιγμή εγκατέλειψε με δειλία τη θέση του. 
Με το θράσος του στον πλουτισμό, το συνάφι που σχηματίστηκε γύρω από τον Γιανουκόβιτς και πήρε το όνομα "Οικογένεια", προκάλεσε απέχθεια στους περισσότερους από τους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους του.
 
 
ΠΗΓΗ. alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου