ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-1-2014


  ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Η ανάγκη αναζήτησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η γνώση της ιστορίας και των αξιών και ιδίως στους νέους ανθρώπους, θα έπρεπε να είναι επιτακτική ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας. 
Οι νέοι πολλές φορές δεν γνωρίζουν βασικά ιστορικά γεγονότα που σκόπιμα αποσιωπήθηκαν και σχεδόν ξεχάστηκαν. 
Δεν αποτελεί εθνικιστική πράξη, η εθνική συνείδηση και  εθνική λέξη της έννοιας του είμαι Έλληνας. 
Άλλο ρατσιστής και άλλο γνωρίζω από πού κρατά η σκούφια μου και σέβομαι τους προγόνους μου. 
Καθότι βιολόγος και γνωρίζοντας ότι όλα τα όντα του ζωικού βασιλείου, που ζουν σε ομάδες έχουν την............ ανάγκη για συνεργασία που αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά αυτή η συνεργασία επιφέρεται και με τον κοινό τρόπο συνήθειας καιζωής του κοπαδιού, που στην δικιά μας περίπτωση είναι η κοινωνία. 
Όταν υπάρχει αποκοπή από την κοινωνία και ο εγωισμός παίρνει τον ανήφορο και ξεπερνάει την ομαδικότητα τότε η κοινωνία ή το κοπάδι, είναι καταδικασμένα στην εξαφάνιση και στον αφανισμό. Μόνος κανείς δεν επιβίωσε. 
Σε αντίθεση κοινωνίες που έχουν αναπτυγμένη την ομαδική συνείδηση και φυσικά την Εθνική τους ταυτότητα αναπτύσσονται. 
Βέβαια η Εθνική συνείδηση δεν πρέπει να γίνει αυταρχική και εγωιστικήγιατί και εκεί πάμε στην καταστροφή αφού θα έρθει σε σύγκρουση πάνω στον εγωισμό με άλλες κοινότητες και άλλους λαούς. 
Αυτό ήταν και το παράδειγμα της Γερμανίας όπου η υπερσυνείδηση του εθνικισμού και του εγώ, μετατράπηκε σε εθνική σχιζοφρένια και φυσικά παρέσυρε έναν λαό σε δύο πολέμους και στην αυτοκαταστροφή.
Αυτό όμως που συντελείται και στην χώρα μας δηλαδή η ακύρωση δηλαδή το ανουλαμέντο της ιστορίας, όπως και η προσπάθεια καπηλείας και διαστρέβλωσης της ιστορίας του τόπου, ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί από την μη γνώση των ιστορικών γεγονότων που έλαβαν μέρος στον τόπο μας.
Έτσι ο Έλληνας, μη γνωρίζοντας την ιστορία του και μη έχοντας γνώση ακόμα και για τις δυνατότητες του, θαυμάζει άλλους που δεν δώσανε τίποτα στην ιστορία και τον πολιτισμό. Γίνεται έρμαιο υποκουλτουρών που μόνο σαπισμένα ή καμέναμυαλά μπορεί να καταλάβουν.
Η συστημική προσπάθεια, γίνεται και από τα μέσα ΜΜΕ που διασπαθίζουν παντού την ηλιθιότητα και την αποχαύνωση του πνεύματος. 
Δείτε τις διάφορες εκπομπές. Μόνο καμένα μυαλά στην τηλεόραση. 
Θεοί τους απλοί άνθρωποι που με το καμένο τους μυαλό προσπαθούν να επιβιώσουν βγάζοντας μπούτια , στήθια, οπίσθια  και ότι θες για να γεμίζουν την ….τηλεθέαση. 
 
Όχι ότι είναι κακό…αλλά έως ένα σημείο. Και φυσικά μπορεί να βάλουν και μια ταινία πορνό ..αλλά στις ώρες που πρέπει ….και όχι στις 10 το πρωί. 
Ψυχαγωγία δεν νοείται ο καμένος εγκέφαλος του παρουσιαστή ή κυρίως της παρουσιάστριας που εκτός από το μπούστο και τα οπίσθια, στην θέα της κάμερας και του κολάν δεν έχει ούτε θεματολόγια ..ή για θεματολογία θα ασχολείται με κάθε τι ηλίθιο που μπορεί να καταπιαστεί. 
Το κακό είναι και σε αυτά πολλές φορές μπερδεύονται.
Μετά πολλά κινηματογραφικά έργα της παγκοσμιοποίησης είναι άξιαοίκτου. 
Πολλά φανταχτερά ονόματα της σόουμπιζ παίζουν και φυσικά τραβούν την προσοχή. Αλλά αν διαβάσεις την ιστορία τότε εκτός από τα εφέ ..καμία σχέση με την ιστορία και τα γεγονότα. Μύθοι που αλληλοσυγκρούονται και συγχέονται.
 
Μπορείς να δεις τον Ηρακλή να πολεμά με τον Χόμπιτ των νεότερων Αγγλικών μυθολογιών ή τον  Άδη να είναι στην γη και να καλοπερνάει παρέα με τον Χόγκαν τον βάρβαρο ενώ στο διπλανό σαλέ ξεσαλώνουν σε ρυθμούς ντίσκο η Τζουλιέτα (όχι της ΆλφαΡομεο) με τον Ρωμαίο……
Εδώ γυρίστηκαν υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ που μόνο διαστρέβλωση της ιστορίας και του πνεύματος μπορεί να θεωρηθούν ..βλέπε Τροία με τον ΜπραντΠιτ, η σειρά Ζίνα,το έργο  Ο Όλυμπος έπεσε, όπου το τρίγωνο των βερμούδων  είναι η περιοχή του Πόντου όπου υπήρχε το Χρυσόμαλλο δέρας και οι Θεοί κατοικούσαν στην Νέα Υόρκη ενώ κάθε τόσο πήγαιναν και στον Όλυμπο ……ευτυχώς που δεν μας είπαν αν έπαιζαν και στο Χρηματιστήριο της Γουόλ στρητ …ή στα καζίνο του Λας Βέγκας, κλπ.
 
Αυτή η αλλοπρόσαλλη σύγχυση φέρνει και σύγχυση στα μυαλά των λαών και μάλιστα όταν υποτιμούν και δεν γνωρίζουν την ιστορία τους. 
Έτσι μπορεί κάποιος φυσιολογικά να τα θεωρήσει και τα δύο..από την μια ladyGaga και οι απομιμήσεις της..
Όχι Χατζηδάκη, Θεοδωράκη ας πούμε και από την άλλη ο Ηρακλής και οι 7 νάνοι που κάνουν παρέα με την ..Μενεγάκη, ας πούμε……και όλα αυτά μπορεί να θεωρηθούν σιγά σιγάαπό την απόλυτη αμάθεια, όχι καταστροφικά αλλά φυσιολογικά. 
Εξ άλλου σιγά-σιγά από τα Τουρκικά σίριαλ σε λίγο θα φορέσουμε μαντήλες και φερετζέδες και θα νομίζουμε ότι έτσι ήτανε και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. 
Μην ξεχνάμε ότι σε Τουρκικά βιβλία γραφότανε ότι ο όμηρος λεγότανε Ομαρ και ήταν Τουρκος..και ας οι Μογγόλοι ήρθαν στην περιοχή 3000 χρόνια μετά.
 
Εξ άλλου και οι Σκοπιανοί που ήρθαν 2500 χιλιάδες χρόνια μετά  από τον 
Μ. Αλέξανδρο, άνετα μπορεί να μας πουν ότι ο Αλέξανδρος λεγότανε Αλεξαντροβιτς και ο Φίλλιπος ..Φιλιπόβιτς…εξ άλλου εδώ φαίνεται ο πανικός και η εθνική απάτη όταν ένας λαός χωρίς ιστορία και ύπαρξη αρπάζει εντελώς ασυνείδητα την ιστορία χωρίς ακριβώς να την ξέρει και να την έχει ζήσε. 
Ακριβώς όταν μερικοί προσπαθούν απλώς να υποστηρίξουν την ανύπαρκτη ύπαρξη τους και να διατηρήσουν την εξουσία τους. 
Εδώ όπως είπαμε υπάρχει ο εθνικός παροξυσμός που παρασύρει και καταστρέφει. Πως αλλιώς μπορείς να πείσεις έναν κόσμο ότι η Μακεδονία και οι Σλαβόγυφτοι είναι ταυτόσημο..όταν αυτοί δεν υπήρχαν, δεν υπάρχει ούτε μια πόλη στην περιοχή σου, όταν μιλάς ακαταλαβίστικα…..από το ότι μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. 
Απλώς καπηλεύεσαι και γελοιοποιείσαι διακωμωδώντας ακόμα και την γελοιότητα.
Σε περίπτωση όμως που δεν ξέρεις την ιστορία του τόπου σου όμως μπορεί να θεωρήσεις ότι μπορεί να ήταν εφικτό και ο Αλέξανδρος να μιλούσε …ακαταλαβίστικα..σλαβικά..όταν αυτοί απόκτησαν ακριβώς γραφή από τους Κύριλλο και Μεθόδιο το 863μΧ….πως γίνεται λοιπόν ο Αλέξανδρος να έγραφε σλαβικά…2500 χρόνια πριν όταν δεν υπήρχαν καν οι σλάβοι και τα σλαβικά;  
Και υποσημείωση την γραφή τους την έκαναν από Έλληνες όπως ήτανε οι δύο μοναχοί ..ή μάλλον Ηγούμενοι. Αυτό μπορεί να μας το εξηγήσει μόνο η άρρωστη συνείδηση των διεκδικούντων το Χρίσμα του Μακεδόνα, όχι Έλληνα…ή μάλλον άρρωστα μυαλά που έβρισκαν την εξουσία όταν διέλυσαν οι δομές ενός κράτους και καπηλεύονται με αυτόν τον τρόπο την εξουσία.

Υ.Γ Έτσι κάποτε πρέπει να γυρίσουμε στην πραγματικότητα ..να δούμε την ιστορία, τα βούρλα να γυρίσουν στα σπίτια τους και οι αξίες να πάρουν την θέση τους όπως πρέπει να είναι ……γιατί από τα πολλά βούρλα της τηλεόρασης έχουμε πάθει πανβουρλισμό……. Και να δούνε και οι πολιτικοί όχι την ηλίθια απάρνηση κάθε Εθνικής ταυτότητας αλλά την χρήση της και την αξιοπρέπεια της, όπως της αρμόζει, ούτε αρρωστημένα με φανατισμό αλλά ούτε το κάθε τι Ελληνικό σκάρτο και το κάθε τι ξενόφερτο …….Θεϊκό…..
 
 
ΠΗΓΗ. kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου