ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Με το βλέμμα στραμμένο σε φυσικό αέριο και ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΤΕΑΡΤΗ 30-10-2013

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντηθεί στη σημερινή επίσκεψή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λάβροφ.

Βασικό θέμα στις συναντήσεις θα αποτελέσει το φυσικό αέριο, δηλαδή τα ζητήματα γύρω από τη ΔΕΠΑ και τον αγωγό South Stream. Ενδιαφέρον υπάρχει και για ΟΣΕ καθώς μαζί με τον Λαβρόφ στην Αθήνα έρχεται και ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επικεφαλής του οργανισμού των ρωσικών σιδηρόδρομων. Ο Λαβρόφ θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας των ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλάντιμιρ Γιακούνιν.

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, RZD, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επί της αρχής για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και για την Rosco, την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου υλικού για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Το ενδιαφέρον της RZD στην Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο του σιδηροδρόμου, αλλά και στις υποδομές καθώς, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γιακούνιν, οι Ρώσοι ενδιαφέρονται και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης Βενιζέλου- Λαβρόφ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών και στη συνέχεια οι κ.κ. Βενιζέλος και Λαβρόφ θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Βενιζέλος και ο Λαβρόφ θα κηρύξουν την έναρξη του Συμποσίου «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος- Ρωσίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στο Συμπόσιο θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας και του Ιδρύματος Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, πρόεδρος - Ιδρυτής του Παγκοσμίου Κοινωνικού Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» και πρόεδρος ΑΜΕ «Ρωσικοί σιδηρόδρομοι» κος Βλαντίμιρ Γιακούνιν.


ΠΗΓΗ. newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου