ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βίντεο-μαρτυρία νεαρής γυναίκας στον Guardian: Με χαράκωσαν μέλη της Χ.Α. μία μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-9-2013

Η εφημερίδα Guardian δημοσιεύει ένα αποκαλυπτικό βίντεο - μαρτυρία μιας Ελληνίδας η οποία καταγγέλλει ότι υπέστη επίθεση με μαχαίρι από μέλη της Χρυσής Αυγής μόλις μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η φωνή της γυναίκας που μιλάει στο τετράλεπτο βίντεο του Guardian, έχει αλλοιωθεί για να μην είναι αναγνωρίσιμη.

Όπως η ίδια αναφέρει στη συνέντευξη της, ενώ περπατούσε στο δρόμο προς το σπίτι της στη Δάφνη, δύο άντρες με μαύρη μπλούζα την πλησίασαν και τη ρώτησαν για την "αντιφασιστική" μπλούζα που η ίδια φορούσε.
"Τους είπα ευχαριστώ για τα σχόλια", λέει και συνέχισε να περπατάει.
Όταν η γυναίκα απάντησε ότι η "ραπ και η hip hop σκηνή ήταν κατά του φασισμού", τότε οι δύο άντρες την άρπαξαν και την πήγαν σε πιο απόμερο μέρος στο πεζοδρόμιο, όπου και της επιτέθηκαν με μαχαίρι στο πρόσωπο και στα χέρια.
"Ο ένας μου κρατούσε τα χέρια πίσω από την πλάτη και ο άλλος έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσάντα του και με χαράκωνε.
 Μου έριξε γονατιά στο πόδι και γροθιά στο στομάχι. Πέρασε ένα αυτοκίνητο και σταμάτησε και έφυγαν".
Η ίδια δείχνει στην κάμερα τις ουλές στο πρόσωπο και στα χέρια της.
Ενώ τη χτυπούσαν, της έλεγαν "είμαστε περισσότεροι από εσάς… Να μάθεις να μη φοράς τέτοιες μπλούζες… Εσείς οι αντιφασιστές έχετε πάρει πολύ αέρα".
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι φοβάται πλέον να κυκλοφορεί στην περιοχή, καθώς φαίνεται να υπάρχει έντονη δραστηριότητα από Χρυσαυγίτες, ενώ τονίζει ότι δε βρίσκει κανένα λόγο να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία, καθώς πιστεύει ότι δεν πρόκειται να λάβουν καμιά δράση, εκτός της καταγραφής του γεγονότος.
Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για τον φόνο του Π. Φύσσα. "Τον σκότωσαν φασίστες. Ένοιωσα πολύ θυμό και θλίψη για όλο αυτό. Αισθάνομαι ότι η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο".
Τέλος επεσήμανε πως  "μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο που τώρα γίνεται όλο αυτό από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Το ότι είναι ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ενώ τόσο καιρό την κάλυπταν. Το παρουσιάζουν σαν κάτι καινούριο, σαν κάτι που δεν ήξεραν τόσο καιρό".

Εν τω μεταξύ, η ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο της δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Ελλάδα: Σκοτάδι την αυγή".
Ο Guardian σχολιάζει ότι είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς το συμπέρασμα ότι η πολιτική βία - που πολλοί είχαν προβλέψει μετά την οικονομική κατάρρευση της χώρας - γίνεται πραγματικότητα.
Το άρθρο σημειώνει ότι ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν το πρώτο θύμα οπαδών της Χρυσής Αυγής, υπενθυμίζοντας τη δολοφονία του Πακιστανού Σεχζάντ Λουκμάν τον Ιανουάριο. Η πολιτική βία γίνεται δεδομένο της ελληνικής ζωής, σχολιάζει η εφημερίδα.
Σημειώνεται ότι η δολοφονία του 34χρονου ράπερ έβγαλε την κυβέρνηση από την αδράνεια, με εντολή διεξαγωγής της πρώτης έρευνας για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο αστυνομικό σώμα και την απειλή διακοπής χρηματοδότησης του κόμματος. Οι ενέργειες χαρακτηρίζονται από την Guardian ευπρόσδεκτες αν και καθυστερημένες, ενώ σημειώνεται ότι δεν στερούνται ρίσκου.
 "Θα μπορούσαν να οδηγήσουν το πιο ακραίο και βίο ακροδεξιό κίνημα της Ευρώπης σε υπόγεια δράση", αναφέρεται.
Γίνεται επίσης αναφορά σε μείωση της δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής, εν μέσω διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία. 
"Αυτά τα πλήθη (των διαδηλωτών) ίσως αντανακλούν το φόβο ότι η βία που μέχρι τώρα επιφυλασσόταν για τους μετανάστες στρέφεται πια κατά Ελλήνων", σχολιάζει το άρθρο.
Εκτιμάται στη συνέχεια ότι οι ρίζες των δεσμών της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία πάνε βαθιά και ότι το κόμμα μπορεί ακόμα να βασίζεται στη στήριξη του 8% των ψηφοφόρων. 

ΠΗΓΗ. news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου